Incidenten

Eend raakt verstrikt in visdraad 2 meter boven een vijver

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen woensdag kreeg brandweer Winschoten een melding van een dier in de problemen aan het Sint Vitusholt in Winschoten. Boven een vijver hing een eend met een haakje vast in zijn vleugel.

- advertentie -

Omdat het draad met een haakje via een boom boven het vijvertje hing, kwam de eend hierin vast te zitten. Hij hing met zijn vleugel aan het draad zo’n 2 meter boven de vijver. “We zijn te water gegaan met een waadpak. Na enkele pogingen kwamen we bij de eend en hebben hem kunnen bevrijden aan zijn benarde situatie.” laat de brandweer op Facebook weten.

“Gelukkig waren er oplettende voorbijgangers die de watervogel zagen hangen. We hebben de eend overgedragen aan de dierenambulance.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button