Incidenten

Fotoserie: Brandweerkorpsen Oldambt in actie bij de wedstrijden in Pekela

- advertentie -

Pekela’s  – Afgelopen zaterdag vonden er brandweerwedstrijden plaats in Pekela vanuit de ABWC, Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité. Maar liefst 19 brandweerteams uit de hele provincie namen deel aan de eerste ronde van de provinciale brandweervaardigheidstoetsen. Waaronder de posten in Oldambt: post Scheemda, Winschoten, Finsterwolde en Bad Nieuweschans.

- advertentie -

Op twee verschillende locaties werden er wedstrijden gehouden, waarbij negen teams een brandscenario speelden in de gemeentewerkplaats en tien teams een ongevalscenario in het nieuwe pand van metaalweverij Drenth.

De teams werden ontvangen bij de kazerne van Nieuwe Pekela, waar de wedstrijdlocatie geheim werd gehouden. Tijdens het aanrijden naar het incident ontvingen de teams via de meldkamer een melding en kregen ze bij aankomst ruim een half uur om het incident op te lossen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Klasse 112
Op de 112 baan moesten de teams een omgevallen steiger in een pand aanpakken, waarbij een medewerker gereanimeerd moest worden. De steiger was omgevallen door een achteruitrijdende vrachtwagen. Op de steiger was een medewerker bezig om stroom aan te leggen aan het plafond. Deze medewerker was gezekerd en bleef daardoor aan het plafond hangen.

Aan alle deelnemende teams de opdracht om de situatie zo goed en snel mogelijk aan te pakken. De jury beoordeelde de aanpak van de teams en lette hierbij ook op de veiligheid.

Klasse brandbestrijding
Op de brandbestrijdingsbaan bij de gemeentewerken moesten de teams branden bestrijden op meerdere locaties in het pand, waarbij er sprake bleek te zijn van brandstichting. De teams zochten naar slachtoffers, maar vonden er geen, wat voor verwarring zorgde aangezien dit normaal gesproken wel deel uitmaakt van de scenario’s bij brandweerwedstrijden. Ook hier werden de vaardigheden weer beoordeeld door een deskundige jury.

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Organisatie
De korpsleden van Pekela waren allemaal betrokken bij de organisatie van het evenement. Er waren activiteiten voor kinderen en voor het publiek was er de mogelijkheid om de vaardigheden van de brandweerkorpsen te bekijken.

Burgemeester Jaap Kuin bedankte de teams tijdens de prijsuitreiking in Pekela Hof en prees de organisatie van het evenement, waarbij Pekela weer op de kaart werd gezet. Alle deelnemers ontvingen een goedgevulde goody bag als dank voor hun deelname.

De uitslagen zijn als volgt:
Klasse 112
1: Ten boer, 2: Siddeburen, 3: Leek, 4: Scheemda, 5: Uithuizen-2, 6: Bedum, 7: Winschoten-2, 8: Bierum, 9: Hoogezand-3 en 10: Harkstede

Klasse brandbestrijding
1: Hoogezand-2, 2: Veendam, 3: Haren-2, 4: Middelstum, 5: Wagenborgen, 6: Finsterwolde, 7: Appingedam, 8: Wehe-den Hoorn, 9: Bad Nieuweschans

 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button