Gemeente

Echtpaar Bodewitz – Kluiter 65 jaar getrouwd

- advertentie -

Winschoten – Donderdag 7 maart was het 65 jaar geleden dat Hendrik Bodewitz en Jantje Kluiter in het huwelijk traden. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema kwam het echtpaar namens de gemeente feliciteren. In de hal staat een grote afdruk van hun huwelijksfoto. “We waren met drie pasgetrouwde stellen samen bij de fotograaf” zegt Jantje, “maar wij zijn als enig paar nog samen”.

- advertentie -

Hendrik kwam uit Veelerveen en Jantje uit Bellingwolde. Ze ontmoetten elkaar tijdens een dansavond bij Santing in Vlagtwedde. De eerste jaren van hun huwelijk woonde het paar in Vriescheloo waarna ze verhuisden naar Bellingwolde. Nu wonen ze alweer geruime tijd in Winschoten.

In 1961 werd in Bellingwolde hun dochter geboren, in 1965 maakte de geboorte van hun zoon het gezin compleet. Hun zoon werd in Winschoten geboren.

Jantje werkte in de beginjaren als dienstmeisje, ze werkte in de chocoladefabriek en bij Mulder & Co. Later ging ze als schoonmaakster aan de slag bij verschillende kantoren. Vooral op haar werk bij het arbeidsbureau kijkt zij met veel plezier terug. “Dat was echt de allermooiste plek” zegt ze.

Hendrik werd eerst opgeroepen voor de militaire dienst waarna hij ging werken bij de Noord Nederlandse Machinefabriek, NoordNed.

Het echtpaar is altijd een actief stel geweest, Hendrik hield van voetballen, fietsen en vissen. Daarnaast bewerkte hij hout, hij maakte bijvoorbeeld lampenpoten en spinnewielen. Dat mist hij nog wel eens. Jantje wandelde en fietste graag, samen waren ze vele middagen op pad. Eens ging het helemaal mis toen Jantje een op een verkeerd moment opstapte en ten val kwam. “Ik had m’n arm gebroken en heb een aantal weken rechtop in de stoel moeten slapen”. Nu kunnen ze er om lachen, maar vervelend was het.

Wat het geheim van hun goede huwelijk is? Dat kunnen ze niet zo zeggen, maar duidelijk is dat ze genieten van de dagelijkse dingen en de kinderen en kleinkinderen die op bezoek komen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button