Gemeente

Gemeentes Oldambt en Pekela zetten groots in op weerbaarheid

- advertentie -

Oldambt – De vraag naar weerbaarheidstrainingen is groot en er zijn maar weinig trainers die deze trainingen kunnen geven. Daarom hebben de gemeentes Oldambt en Pekela de handen ineengeslagen om professionals die werkzaam zijn in het onderwijs, welzijn, zorg of sport dit jaar kosteloos op te leiden tot HERO Trainer.

- advertentie -

In totaal kunnen er ruim 140 HERO Trainers worden opgeleid die met de opgedane kennis direct zelfstandig HERO Trainingen in de regio kunnen geven. Alles met maar één doel; om de weerbaarheid en sociale vaardigheden van de inwoners te vergroten. De HERO trainingen zijn heel breed inzetbaar voor kinderen (vanaf 8 jaar) tot en met volwassenen en zowel voor individuele personen als voor groepen/klassen op het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs.

Dinsdag 12 maart is de eerste HERO Boxing basiscursus met 12 docenten van het Dollard College uit Winschoten succesvol afgesloten. Zij hebben dan hun trainerscertificaat ontvangen uit handen van de wethouders Jurrie Nieboer (gemeente Oldambt), Ellen van Klaveren (gemeente Pekela) en directeur van het Dollard College Ina Lagro.

Nieuw concept
HERO trainingen is een geheel nieuw concept dat weerbaarheid, sociale vaardigheden en elementen uit de vechtsport met elkaar verbind. Bedenker van dit concept is René Beertema hij is in het dagelijks leven jongerenwerker / weerbaarheidstrainer bij Stichting de Badde in Pekela en daarnaast eigenaar van Budocentrum Chikara in Winschoten.

Hij is al meer dan 40 jaar actief als vechtsporter en is naast Karate- en Kickbokstrainer ook Advanced Rots & Water trainer, Respons trainer,Gevorderd Boksend Opvoeden trainer en Bokscoaching coach. Al zijn passie, kennis en jarenlange ervaring heeft hij gebundeld in de HERO Trainingen. Hij vormt samen met Kimberley Bond (Buurtwerker Sociaal Werk Oldambt) en Peter Hartog (Buurtsportcoach Stichting de Badde) het team van trainers dat de verschillende cursussen gaat geven.

Gedragsverandering voor de lange termijn
Basis voor alle HERO trainingen zijn de zogenaamde HERO Fundamentals (sterk staan, ademhaling en focus). Hiermee worden deelnemers in hun kracht gezet, stralen ze meer zelfvertrouwen uit, kunnen ze beter hun grenzen aangeven, kunnen ze emoties beter reguleren, durven ze eigen keuzes te maken en kunnen ze weloverwogen beslissingen nemen.

- advertentie -

Vanuit fysieke oefeningen, wordt de transfer gemaakt naar de dagelijkse praktijk, vinden korte kringgesprekken plaats waarbij deelnemers leren te reflecteren en worden ze uitgedaagd om op zoek te gaan naar de beste oplossing (goed, beter, best). Dit alles noemen we ervarend leren en zorgt voor het ankeren van de oefeningen en gedragsverandering voor de lange termijn.

- advertentie - 

Verschillende cursussen
Er worden drie verschillende HERO cursussen aangeboden, HERO Weerbaarheid, HERO Boxing en HERO Skills. Zo is er voor iedere professional een cursus die het beste bij hem of haar past en bij zijn of haar doelgroep. Het zijn allemaal praktische cursussen compleet een uitgebreid handboek en uitgewerkte lessenreeks waarmee iedereen in de praktijk zo kan starten.

De eerste 3 cursussen zijn inmiddels al volgeboekt en er zijn extra cursusdagen ingepland. Wil jij als professional ook opgeleid worden tot weerbaarheidstrainer? Kijk dan voor meer informatie op www.herotrainingen.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button