Algemeen

Twee illegale medewerkers ontdekt bij controle massagesalons

- advertentie -

Oldambt – Bij een controle in massagesalons in de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt en Veendam zijn twee personen aangetroffen die mogelijk illegaal werkten en voornamelijk contant werden uitbetaald. De salons hadden hun administratie niet op orde, zo ontdekten de gemeenten.

- advertentie -

De exacte locaties waar de twee personen werkzaam waren worden niet bekendgemaakt. Het is aan de Arbeidsinspectie om verder onderzoek te doen naar de situatie en te bepalen of er daadwerkelijk sprake was van illegaal werk.

Eerdere controles in Groningen lieten al zien dat werknemers in de salons te lange werkdagen maakten, onderbetaald werden en niet alle vergoedingen ontvingen. Daarnaast hadden zij nauwelijks vrije dagen en bestond het vermoeden dat er sprake was van dwangarbeid.

In september vorig jaar heeft de Arbeidsinspectie een medewerkster van een massagesalon in Midden-Groningen elders ondergebracht vanwege soortgelijke misstanden. Om privacyredenen wordt niet bevestigd of dit nu weer bij dezelfde salon is voorgevallen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button