Cultuur

Computercursussen van start in bibliotheek Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Er is weer plek bij nieuwe computercursussen in de bibliotheken van Winschoten en Finsterwolde. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze gratis cursus via biblionetgroningen.nl/agenda of aan het infopunt van de bibliotheek. Het programma is luchtig, maakt mensen enthousiast om meer met de computer te doen en geeft vertrouwen.

- advertentie -

Op maandagochtend van 9.30-12.00 uur kunnen mensen in Winschoten gratis de cursus Klik & Tik volgen. Behulpzame vrijwilligers maken cursisten stap voor stap wegwijs in de digitale wereld. Hoe kun je typen en scrollen? Hoe werkt inloggen? Hoe ga je naar internet en naar websites? En hoe verstuur je een e-mail? Deelnemers leren bijvoorbeeld ook hoe je online betaalt, e-mails en bijlagen opent, orde op de computer krijgt en een QR-code scant. Ook in de bibliotheek van Finsterwolde kunnen mensen gratis de cursus Klik & Tik volgen. Op donderdagmiddag van 12.30 tot 14.30 uur leggen vrijwilligers Anneke en Fred de cursisten uit hoe een computer werkt.

Op dinsdagmiddag van 14 tot 16 uur geeft een groep kundige vrijwilligers in Winschoten regelmatig de cursus Digisterker. Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Cursisten leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. Deze cursus is onder begeleiding van gecertificeerde docenten.

Voor wie is deze cursus?
Deze gratis cursussen zijn voor alle inwoners van de gemeente Oldambt, wel of geen lid van de bibliotheek. Klik & Tik is voor iedereen die nauwelijks of nog nooit met de computer heeft gewerkt. Digisterker is voor iedereen die zaken met de overheid via internet snel en makkelijk wil kunnen regelen.

Opgeven kan via biblionetgroningen.nl/agenda of aan het infopunt van de bibliotheek. De cursus gaat alleen door bij voldoende opgave. Wilt u meer weten? Dan kunt u bellen met Renske Osenga op 06-29183866. Of mailen naar r.osenga@biblionetgroningen.nl.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button