Sport

RUN Winschoten organiseert in 2024 meerdere Nederlands Kampioenschappen Hardlopen

- advertentie -

Winschoten – De inschrijving voor de RUN Winschoten start komende zaterdag 30 maart en lopers en teams zich weer inschrijven voor de RUN van Winschoten op vrijdag 13 en zaterdag 14 september. De RUN Winschoten organiseert al sinds 1995 het NK voor ultralopers op de 100 kilometer. Dit jaar komen daar nog eens twee NK’s bij: het NK Ultraloop op de 50 kilometer en het NK Estafette 10×10 voor gemeenten.

- advertentie -

Jeugd start RUN 2024
De RUN Winschoten start traditiegetrouw met de LutjeRUN op de vrijdagmiddag. Op de Atletiekbaan AV Aquilo in Winschoten klinkt dan het startschot voor de jeugd van 4 tot en met 15 jaar. Ook voor de jeugd met een lichamelijke beperking is er een loop georganiseerd, Frame Running, een paralympische sport in 2024 Parijs. Zij lopen met een running frame, dat is een driewieler zonder pedalen met een borststeun en stuur.

Drie NK’s
Op zaterdag 14 september verzamelen hardlopers zich in het centrum van Winschoten voor verschillende lopen. Nationale en internationale ultralopers gaan de uitdaging aan op 50 en 100 kilometer. Hierbij strijden de dames en heren uit Nederland op beide afstanden om het Nationaal Kampioenschap. Het NK op de 50 kilometer van de Atletiekunie vindt voor het eerst in de geschiedenis plaats. Ook gemeenten strijden om het Nationaal Kampioenschap tijdens de 10×10 estafette. Dit kampioenschap is in samenwerking met de gemeente Oldambt opgezet.

Aanmelden Estafette 10×10 km en WandelRUN
Tegelijkertijd met de NK’s vindt de 10×10 km estafette voor verenigingen, bedrijven en recreanten plaats. Voor de WandelRUN zijn er prachtige routes uitgezet van 10, 20 en 30 kilometer, waarbij je door enkele bezienswaardigheden wandelt.

Naast de sportieve prestaties wordt op beide dagen gezorgd voor meer entertainment. U kunt gebruik maken van de uitgebreide horecafaciliteiten in het Start/Finish gebied. Aanmelden voor de hardloopwedstrijden of wandelroutes kan vanaf 30 maart via www.runwinschoten.nl

Het wordt een groter feestje bij zowel de RUN als bij de Lutje RUN, het loopevent met meer entertainment en sfeer.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button