Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Brandweer Winschoten deelt troostbeertjes uit bij Kinderopvang KiWi na brandincident

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen donderdag verspreidde de brandweer van Winschoten 80 troostbeertjes bij Kinderopvang KiWi in Winschoten. Twee weken geleden brak er brand uit in de kinderopvang, maar dankzij snelle actie was de situatie snel onder controle.

- advertentie -

In dergelijke gevallen krijgen kinderen vaak een troostbeer om hen te helpen omgaan met de schrik van de gebeurtenis. Echter, op het moment van de brand had de brandweer Winschoten geen 80 beertjes voorhanden. Dit leidde ertoe dat burgemeester Cora-Yfke Sikkema en enkele collega’s besloten om persoonlijk langs te komen en de beertjes alsnog uit te delen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Brandweer Groningen

Het is begrijpelijk dat een brand voor iedereen schrikken is, vooral voor jonge kinderen. Gelukkig wisten de bedrijfshulpverleners (BHV) precies hoe ze moesten handelen, waardoor erger werd voorkomen.

Een woordvoerder van de brandweer gaf aan dat dit gebaar een manier is om steun te bieden aan de kinderen en medewerkers van Kinderopvang KiWi na deze ingrijpende gebeurtenis. De gemeente en de brandweer zullen blijven samenwerken om de veiligheid van alle inwoners te waarborgen.

Foto: Brandweer Groningen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button