Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen
Veel gelezen

Beheerder bollenveld: “Geniet van de tulpen, maar breng geen schade toe!”

- advertentie -

Nieuwolda – Tulpentoerisme in Groningerland zorgt naast veel mooie foto’s helaas ook voor veel schade. Afgelopen weekend was het prachtig weer en besloten veel mensen er op uit te gaan om de mooie bollenvelden in Oost-Groningen te bewonderen. Helaas bleef het niet alleen bij bewonderen.

- advertentie -

Albert Waalkens is beheerder van diverse bollenvelden rondom Nieuwolda. Een Noord-Hollandse boer heeft in Oost Groningen velden gepacht vanwege de goede grondkwaliteit.

Plukken
“Dat mensen zo massaal op de velden af zouden komen, dat hadden we niet verwacht,” zegt Albert enigszins verbaasd. “Het is natuurlijk mooi dat mensen net als wij van de bloemenpracht willen genieten. Echter, door de velden in te lopen, brengen ze best wat schade aan de bloemen en daarmee ook aan de bollen. We hebben zelfs mensen bewust tulpen zien plukken en ik ontdekte ook een lig plek midden in een rij.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Albert Waalkens (ingezonden) | De contouren van een persoon liggend in het veld zijn goed te zien.

Op andermans terrein
“In de omgeving zijn ook meldingen gekomen van toeristen die bij bedrijven in de tuinen parkeerden om vervolgens op het boerenerf rond te wandelen, dieren gingen bekijken en dus de velden betraden. We hebben het wel over privéterrein. Dat er op de kopse kant bij velden, mensen een stukje het land oplopen tot aan de tulpen, ach dat kan prima, maar daar moet het dan wel bij blijven.”

Gevaarlijke situaties
Fotograferende toeristen in een bollenveld kan ook nog eens gevaarlijk zijn. “Als we tulpen koppen, hebben we de focus op onze apparatuur. De kopmachine rijdt op GPS en dan kijken we niet of er iemand voor ons in het veld staat. Net wegspringen voor de ultieme foto en dan bijvoorbeeld struikelen kan levensgevaarlijk worden.”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl | Lopen tot het bollenveld is volgens de beheerder geen probleem.

Om volgend jaar alles ordelijk te laten verlopen en hoe, daar gaat de ondernemer nog over nadenken.

Lees ook: Tulpenpracht in Reiderwolderpolder trekt massa’s bezoekers aan (video)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button