Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Jeugdspelers Damclub Winschoten doen goede ervaring op in Gramsbergen

- advertentie -

Winschoten/Gramsbergen – Damclub Winschoten was zaterdag met 3 spelers afgereisd naar Overijssel, namelijk Joab en Julia Abrahams en Maya Scholten, alle drie uit Winschoten. Met goed opgezette partijen waren de spelers uit de Rozenstad terug te vinden in de middenmoot van hun groep en konden terugzien op een geslaagde middag.

- advertentie -

Halve finale schooldammen
Zaterdag 20 april staat de halve finale om de NK-titel voor basisschoolleerlingen (viertallen) op de wedstrijdkalender van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) voor zowel de welpen groep 4 t/m 6, als de pupillen groep 7/8. Beide leeftijdscategorieën zijn vooraf ondergebracht in 4 groepen van 20 viertallen.

De welpen werken hun partijen af in Ureterp, Harderwijk, Amersfoort en Nieuwerkerk aan de Rijn, waarbij 10 ronden “Zwitsers systeem” staan gepland. Oost-Groningen is hierbij vertegenwoordigd door CBS “De Vossenburcht” en IKC St. Vitusschool beide uit Winschoten. De pupillen daarentegen werken hun partijen af in Hijken, Heerde, Ederveen en Hoogblokland, waarbij 9 ronden “Zwitsers systeem” staan gepland.

In tegenstelling tot de welpen, gebruiken de pupillen een (digitale) klok, waarbij het speeltempo is bepaald op “Fischer 10 + 10”. Bij de pupillen wordt Oost-Groningen vertegenwoordigt door drie basisscholen, namelijk CBS “Mons Sinaï” uit Heiligerlee, IKC St. Vitusschool en CBS “De Vossenburcht” beide uit Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button