Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Streep door historisch Evenement “Slag bij Heiligerlee 2024”

- advertentie -

Heiligerlee – Na een periode van stilte is de organisatie van de Slag bij Heiligerlee 2024 met een moeilijke mededeling naar buiten gekomen. Het bestuur van de Stichting Twee Lee’s en Organisatie Slag bij Heiligerlee 2024 heeft moeten besluiten het historische re-enactment evenement en de herdenking van de Slag bij Heiligerlee, gewonnen in 1568, te moeten annuleren.

- advertentie -

Het bestuur heeft de afgelopen twee jaar met toewijding en inzet gewerkt aan de organisatie van een historisch evenement dat de glorie van deze belangrijke gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis zou doen herleven. Echter, ondanks alle inspanningen en achter-de-schermen lobbywerk, heeft de organisatie onvoldoende financiële steun kunnen vergaren van subsidiënten en sponsoren.

(lees verder onder de foto)

Foto: Trijntje Timmer/ OlambtNu.nl (archief)

Financieel risico
“Met spijt in ons hart moeten we mededelen dat het aftellen naar 6-7-8 september 2024 is gestopt,” verklaarde de organisatie. Het financiële risico dat verbonden is aan het voortzetten van de organisatie bleek simpelweg te groot.

“We hadden gehoopt op een andere uitkomst,” vervolgde het bestuur. “We danken iedereen die ons gesteund heeft, in welke vorm dan ook. Bij een volgende poging om een mooi evenement neer te zetten, hopen we weer op jullie inzet te mogen rekenen.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl (archief)

Teleurstelling
De annulering van de Slag bij Heiligerlee 2024 is een teleurstelling voor zowel de organisatie als voor degenen die zich verheugden op dit historisch evenement. Desondanks blijft de stichting Twee Lee’s vastberaden om in de toekomst nieuwe mogelijkheden te verkennen voor het vieren en herdenken van dit moment in de Nederlandse geschiedenis.

Het evenement werd in 2018 voor het laatst georganiseerd.

Lees terug:  Fotoserie: Succesvolle Slag van Heiligerlee (video)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button