Gemeente

Echtpaar Wieringa-Doornbos viert 60-jarig huwelijk

- advertentie -

Winschoten – Echtpaar Wieringa-Doornbos vierde afgelopen zondag, 19 mei hun 60-jarig huwelijk. Het feestje vierden zij vervroegd, aangezien zij op 29 mei 1964 in het huwelijk traden. Wethouder Jurrie Nieboer bezocht het echtpaar en bracht de felicitaties.

- advertentie -

Geuko Wieringa werd geboren op 19 april 1939 in Finsterwolde. Na de lagere school volgde hij de ambachtschool in Winschoten en ging daarna aan de slag bij Berwi (nu Ziegler) en later bij Smedes Motoren. Hij behaalde zijn diploma als motormonteur via avondschool en vervulde zijn militaire dienst.

Annie Doornbos, geboren op 13 juni 1941 in Vlagtwedde, ging na de huishoudschool werken in de chocoladefabriek van Van Houten in Wedde.

Foto: OldambtNu.nl

Geuko en Annie ontmoetten elkaar in bar-dancing Beiering in Vlagtwedde. Hun relatie leidde tot een huwelijk op 29 mei 1964 op het gemeentehuis in Sellingen. Ze woonden boven de winkel van Smedes in Winschoten.  Geuko ging bij de vrijwillige brandweer (in die tijd was de kazerne op het Marktplein). Annie bezocht met plezier de voetbalwedstrijden van Geuko.

Hun zoon Harry werd geboren op 31 januari 1970.

In 1973 verhuisden ze naar de Abel Tasmanstraat. Geuko ging werken bij Pantex en Annie werd schoonmaakster bij de Schortinghuisschool. Twee jaar later kochten ze een huis aan de Ludensweg, waar Geuko veel klussen zelf deed. Annie werkte als schoonmaakster bij de gemeentepolitie, eerst op het Marktplein, toen aan de Nassaustraat en daarna op het bureau aan de Beertsterweg.

- advertentie -
Foto: OldambtNu.nl

Na de geboorte van kleinkinderen Martijn (1995) en Marieke (1998) genoten Geuko en Annie van hun opa- en omarol. Geuko ging met de VUT na het faillissement van Pantex, terwijl Annie nog enkele jaren doorwerkte. Ze genieten van hun vrije tijd samen.

- advertentie - 

In 2023 besloten ze te verhuizen naar een seniorenflat aan de Burg. Schonfeldsingel vanwege fysieke ongemakken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button