Weerbericht

Weekendverwachting: zondag de beste dag met zon

- advertentie -

Landelijk – Zaterdag is er veel bewolking met enkele buien bij 16 graden aan zee tot lokaal 22 graden in het oosten. Zondag blijft het droog met geregeld zon. Het wordt minder warm met 16 tot 19 graden. Beide dagen staat er een stevige noordenwind die het voor het gevoel minder warm maakt.

- advertentie -

Deze vrijdag is het wisselvallig weer. ’s Middags wisselen zon, wolken en buien elkaar af. Lokaal kan het tijdens een stevige bui ook onweren. Het wordt 17 graden aan zee tot lokaal 20 graden in het binnenland. Hiermee is het vrij koel voor de tijd van het jaar.

Minder buien en een stevige noordenwind
Op warm en zonnig weer hoeven we zaterdag niet te rekenen, want het weerbeeld bestaat uit veel bewolking en er komen enkele buien voor. Zo nat als voorgaande dagen wordt het gelukkig niet, want het aantal buien is wat beperkter en zijn bovendien ook lichter. Het wordt 16 graden aan zee tot lokaal 21 of 22 graden in het binnenland bij een matige tot vrij krachtige noordenwind, windkracht 4 of 5. De wind laat het voor het gevoel minder warm aanvoelen. Zo ligt aan zee de gevoelstemperatuur rond 14 graden.

In de loop van de dag wordt het vanuit het noorden steeds droger en kan de zon vooral in het noorden en oosten geregeld doorbreken. Het is nog onzeker hoe laat dit gebeurt. Wel waait het in de kustprovincies nog af en toe stevig door. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar gemiddeld 13 graden.

Droge zondag, hoge zonkracht
Zondag blijft het waarschijnlijk overal droog met een mix van wolken en zonnige perioden. De temperatuur ligt tussen 15 graden in de Kop van Noord-Holland tot 19 graden in het oosten bij een matige tot aan zee vrij krachtige noordenwind. Lokaal kan het 20 graden worden. Uit de wind is het heerlijk weer.

De zon schijnt met UV-Index 5 of 6 en dat betekent dat een onbeschermde huid al binnen 20 tot 40 minuten kan verbranden. Door de koele noordenwind heeft men te laat door dat de huid verbrandt. De zonkracht is namelijk niet afhankelijk van de temperatuur.

- advertentie -

Graspollen
Tijdens het droge en zonnige weer kunnen vooral grassen, die door het natte en zachte weer van afgelopen tijd flink tot bloei zijn gekomen, veel pollen verspreiden. Mensen met een pollenallergie kunnen hier last van ondervinden.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button