Incidenten

Vierde 112GroningenDag in de MartiniPlaza 1 juni

- advertentie -

Groningen – Aanstaande zaterdag 1 juni 2024 vindt voor de vierde keer de 112GroningenDag plaats in de Martiniplaza. Ruim 58 hulpverleningsinstanties waaronder Douane, Brandweer, Ambulancezorg Groningen, UMCG ambulancezorg, Landelijke Eenheid Politie, Justitie, IBT, Sar Nederland, Rijkswaterstaat, VR Groningen, KNRM, Defensie, Marechaussee, Reddingsbrigade zullen aanwezig zijn.

- advertentie -
Sommige van de deelnemers laten demonstraties zien. 85% is binnen(overdekt) dus mocht het kort regenen dan kan iedereen droog staan. Er is erg veel te zien voor jong en oud.

De 112GroningenDag trok tijdens de vorige edities ruim 6000 bezoekers. Kinderen tot en met 5 jaar hebben dit jaar gratis entree. De 112GroningenDag zal deze editie voor het eerst ook samenwerken met de Stadjerspas(voor €2,25 entree). De Stadjerspas is een initiatief van de Gemeente Groningen voor mensen met een lager inkomen dan gemiddeld.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Leerzaam
De 112GroningenDag is naast de aanwezige hulpverleningsinstanties ook een bijzondere maar vooral leerzame dag voor jong en oud. Tijdens de 112Dag zullen er weer talrijke bedrijven voor u klaar staan met veel informatie over o.a. veiligheid. Wat kan je doen op het moment dat er echt iets misgaat? Wie bel je nou eigenlijk? Tijdens de 112GroningenDag kunt u deze vragen gericht stellen aan verschillende hulpverleningsinstanties. Zo weet u precies wat te doen in het geval van een calamiteit of noodgeval. Ook zullen verschillende bedrijven laten zien wat ze in huis hebben.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Voor de kids is er onder meer een Clown en zijn er springkussens. Politie Steelband geeft een lunchconcert van 12:15 tot 13:00 uur op het demoveld. Ook is er weer een feestelijke band, De Bierspiekers uit Spijk. Ook komt er een ware stormbaan voor de kinderen tot jaar of 13 jaar.

- advertentie -

Alle vertrouwen
Organisator Martin Nuver en mede organisator Robert heeft ook voor de 4e editie alle vertrouwen op een grote en spectaculaire dag. De 112Dag wordt dankzij de grote animo en alle enthousiaste reacties van standhouders gezien als een groot succes. Aanstaande zaterdag 1 juni 2024 is de dag, zet bet in uw agenda! Dit mede als afsluiting van het nu 20-jaar bestaan van de website 112Groningen.nl.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button