Cultuur

Stichting Oud Brandweermateriaal (SOB) verkeert in hoge nood

- advertentie -

Winschoten – De SOB (Stichting Oud Brandweermateriaal) Winschoten heeft hoge nood. Deze stichting die helemaal draait op enthousiaste vrijwilligers, wil heel graag de toiletgroep vernieuwen. Deze toiletten dateren uit de tijd dat deze kazerne aan de Grintweg is gebouwd en zijn dus echt oud. Er is een groot aantal jaren geleden wel een toilet voor dames bij gekomen en ook een urinoir. Deze zijn geplaatst in de doucheruimtes, die toch niet meer gebruikt werden.

- advertentie -

Maar hierdoor zitten de tegels wel vol met opgevulde gaten, een afscheidingsmuur en een hoge drempel die voor een helemaal niet nodig zijn. En aangezien deze kazerne ook een museum is geworden, hoort er ook een fatsoenlijke / nette toiletgroep in.

Geen subsidies

Aangezien deze kazerne geen subsidies ontvangt en ook niet krijgt moet er voor deze verbouwing wel geld op tafel komen en dat is op zich zelf helemaal niet zoveel, maar als je het niet zelf in kas hebt is het wel veel. Deze aanpassing is begroot op € 5.000,00 en daarom zijn ze een crowdfundingsactie gestart via de Regiobank.

Nu hebben ze 40 dagen de tijd om het geld bij elkaar te krijgen en de eerste tweehonderd euro is al binnen. Er kan geld gestort worden via de website Hoge nood voor Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten (samenvoordebuurt.nl). Het hoeft helemaal geen hoog bedrag te zijn, want met elke tien euro zijn ze blij. De SOB is helemaal verweven in de Oldambtster samenleving en daarom hopen ze ook dat ze het geld via deze actie binnen zullen krijgen.

Begrip in Oldambt
Voorzitter Dick Zwart: “De SOB is een begrip in Winschoten! De voertuigen worden gebruikt bij optochten/ intochten (b.v. Sinterklaas), evenementen en mag iedereen een kijkje komen nemen in de oude kazerne/ museum. Daar zijn de prachtige oldtimers die de stichting in bezit heeft te bewonderen. De enthousiaste vrijwilligers vertellen je er graag alles over.”

- advertentie -

“De SOB heeft ook een sociale functie want het is een geliefde ontmoetingsplek in Winschoten. Iedereen is welkom voor een gezellig praatje of een kopje koffie, geven we workshops aan kinderen en moet er op een warme zomerdag voor verkoeling worden gezocht? Dan organiseren wij dat gewoon met één van de brandweerwagens”, zegt Dick.

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button