Algemeen

Let op: belangrijke wijziging in route defilé tijdens slotavond Avond4Daagse

- advertentie -

Winschoten – Aankomende vrijdag vindt de slotavond van de Avond4Daagse Winschoten plaats, een geliefde traditie waarbij honderden wandelaars door het centrum van Winschoten trekken, begeleid door muziekkorpsen. Dit jaar zal de route echter anders verlopen dan voorgaande jaren, een verandering die volgens het bestuur van SV Bovenburen onder andere is ingevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren.

- advertentie -

Normaal gesproken begint de route vanaf het sportveld in Winschoten, waarna wandelaars linksaf sloegen richting de Beertsterweg om via het Burgemeester Schonfeldplein het Marktplein te bereiken.

Dit jaar wordt er echter rechtsaf geslagen vanaf het sportveld, waarna de route via de Mr. D.U. Stikkerlaan richting Doctor J.H. Hommesplein loopt. Vervolgens trekken de deelnemers via de Vincent van Goghlaan en Burgemeester Schonfeldsingel naar de rest van de route die ongewijzigd blijft.

Verkeersveiligheid
De organisatie, onder leiding van SV Bovenburen, legt uit dat de keuze voor de nieuwe route voornamelijk te maken heeft met de verkeersveiligheid. “De Beertsterweg is een drukke weg en een van de belangrijkste verkeersaders van Winschoten. We hebben daarom besloten om de route aan te passen. Als deze nieuwe route goed bevalt, blijft deze de komende jaren,” aldus het bestuur.

Iedereen wordt uitgenodigd om langs de nieuwe route te komen staan en de wandelaars aan te moedigen. Het belooft wederom een prachtige afsluiting van dit jaarlijkse evenement te worden.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button