Cultuur

Een verrijkende tijd met Schoolschrijver Corien Oranje op CBS Annewieke

- advertentie -
Scheemda – Sinds de Nationale Voorleesdagen van afgelopen januari heeft CBS Annewieke in Scheemda een schoolschrijver. Kinderboekenschrijfster Corien Oranje kwam elke week bij de groepen in de klas. Corien Oranje las boeken voor, deelde boeken uit en hielp de kinderen met lezen. Haar enthousiasme werkte zo aanstekelijk dat sinds januari de kinderen heel veel boeken gelezen hebben.

- advertentie -

Naast veel tijd voor (voor)lezen, kwam Corien Oranje ook op school om de kinderen eigen verhalen te leren schrijven. Vanuit de fantasie van het kind mocht iedereen aan de slag. Elk kind heeft mooie verhalen en werkstukken verzameld in zijn eigen Schoolschrijvers-map.

De kinderen beleefden veel plezier aan de bezoekjes van de schoolschrijver. Elke week was het een feestje wanneer Corien Oranje een klas instapte! Ze had altijd iets nieuws bedacht voor haar bezoek. Zo nam ze eens een knuffel mee of een zonnebril, terwijl het buiten hard regende. Ook nam ze vaak een handpop mee of een koffer vol met spullen. Elke week waren de kinderen nieuwsgierig naar wat er weer zou komen.

Afgelopen maart was er een ouderavond, waarin ouders konden ervaren wat de kinderen tijdens de lessen van de schoolschrijver deden.

Op vrijdag 24 mei heeft CBS Annewieke afscheid genomen van Corien Oranje. De hele school heeft een terugblik gegeven over de periode waarin Corien bij hen in de klas was. Met alle kinderen op de theatertrap in het schoolgebouw heeft CBS Annewieke ‘juf’ Corien Oranje uitgezwaaid. De meesters en juffen zetten nu zelf deze leuke taal- en leeslessen voort.”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button