Algemeen

Gouden Handen Project plaatst ‘bloemen’ bij zorginstellingen

- advertentie -

Winschoten – Het Gouden Handen Project is een initiatief van Odd Fellow loges in Zuidoost Groningen. In Winschoten participeren de F. D. Roosevelt Loge en de Guldenroede Club, die horen bij de Odd Fellows aan dit project.

- advertentie -

Met het Gouden Handen Project, willen zij leerlingen die op praktijkscholen zitten, de gelegenheid bieden om te laten zien wat zij met hun handen, hun Gouden Handen, allemaal kunnen doen. “Wij vinden, dat leerlingen die praktisch ingesteld zijn in de maatschappij te vaak, ten onrechte, worden ondergewaardeerd.
Door dit project kunnen deze leerlingen aan een breed publiek hun kennis en hun kunde etaleren”. Zegt Claudia Browne.

Betrokkenheid
Eén van de doelstellingen van de Odd Fellows, is ook maatschappelijke betrokkenheid te tonen in de ruimste zin van het woord. Door dit project samen met de scholen ten uitvoer te brengen, wordt hier aan voldaan. Dit is de derde keer dat de Odd Fellows in Winschoten met een school aan een project werken.

Dit jaar is het Gouden Handen Project samen met PrO Dollard/Winschoten. (Voorheen “De Flint”.)
Negen leerlingen hebben metalen bloemen in 3 maten gemaakt. Grote, middelgrote en kleine bloemen. Deze leerlingen hadden zich vrijwillig aangemeld voor deelname aan het project.
De docenten die de leerlingen begeleiden zijn Cos Samallo en Irene Smit.

3 instellingen
Er werden 3 instellingen benaderd aan wie de grote bloemen geschonken zijn. De bloemen zijn in de tuin van de instellingen geplaatst. Elke instelling krijgt drie bloemen.
Deze instellingen zijn: Hospice het Sint Maartenhuis in Winschoten,
Verpleeghuis Old Wolde in Winschoten en Verpleeghuis de Blanckenborg in Blijham.

De middelgrote en kleine bloemen worden verkocht. En ook nu zal de opbrengst ten goede komen aan de school voor een goed doel ten behoeve van alle leerlingen.

- advertentie -

Op woensdag 19 juni vindt de afsluiting van dit project plaats en wethouder Erich Wünker zal ook dit jaar bij de afsluiting aanwezig zijn en de certificaten uitreiken. Verder krijgt de school een Award.

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button