Sport

WVV 023 pakt de titel op Urk en promoveert naar de 4e divisie

- advertentie -

Winschoten/ Urk – Na vorige week de KNVB beker te hebben gewonnen, kon afgelopen zaterdag de tweede prijs worden gepakt van het seizoen. Op Urk stond nog een inhaalduel (vorige week finale beker) op het programma die gespeeld moest worden om de kampioen aan te kunnen wijzen van de competitie.

- advertentie -

Lange tijd leek de eerste plek te zijn weggelegd voor de 023 van GRC, maar onze roodzwarte helden hadden nogal wat wedstrijden in te halen. Deze duels werden allemaal in winst omgezet en de koppositie werd daardoor twee weken geleden gepakt.

Afgelopen zaterdag dus de laatste wedstrijd van het seizoen. Na een lange autorit werd tegen half twee het vissersdorp Urk bereikt. Daar aangekomen werd direct koers gezet naar de kleedkamer.

Eerste helft
Tijdens de bespreking werd geconcentreerd geluisterd en kort daarna werd begonnen aan een goede warming-up. Dat de Urkers niks cadeau wilden geven, bleek al vrij vlot na het eerste fluitsignaal. De vissermannen waren hard in de duels en beschikten over zeer goede spelers die vol voor de winst gingen.

WVV ging echter uit van eigen kracht. Het combineerde goed en liet zich niet gek maken. De wedstrijd werd bijna opengebroken door een kopbal van Elijah. Echter zijn poging belandde op de paal. Tien minuten later was het wel raak. Een actie van Jesper werd de assist waaruit Bo de 1-0 maakte. Deze treffer gaf nog meer zekerheid op een eventuele titel, maar gerust was de leiding allerminst.

Vlak voor rust werd Bo hard onderuit gehaald en keek iedereen naar de stip. De scheidsrechter dacht hier anders over en liet doorspelen en gaf uit het niets zomaar geel aan Kevin. In plaats van kans op 0-2 was het nu voetballen met een man minder. De rust werd desondanks gehaald met de minimale voorsprong, maar de tweede helft moest roodzwart starten met tien tegen elf en de mannen van Urk roken bloed.

- advertentie -

(lees verder onder de foto)

- advertentie - 
Foto: ingezonden

Tweede helft
Na de pauze was het dan ook logisch dat het ging stormen. De thuisploeg begon steeds harder te spelen en Luca was hier al snel het slachtoffer van. Geblesseerd moest hij het veld verlaten en de dader mocht blijven staan. WVV 023 kreeg middels een kopgoal ook nog de 1-1 te verwerken en leek knock-out te gaan, maar hield het koppie er gelukkig bij.

Na drie kwart van de wedstrijd was het zelfs roodzwart dat weer op voorsprong kwam. Hetzelfde recept werd hiervoor gebruikt als voor de eerste treffer. Jesper maakte een vooractie en vond Bo. Deze laatstgenoemde rondde prima af.

Kort na zijn treffer kon de spits ook naar de kant. Reden was wederom een bizarre actie van een verdediger van Urk. Na negentig minuten te hebben gevoetbald was er uiteindelijk nog één tegenstander over voor de Winschoters. Dit was het horloge van de leidsman. Hij liet vele minuten extra speeltijd toe, maar de defensie met Daniël, Zdeněk, Niek en Mathijs gaf geen krimp meer.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Eindsignaal
Nadat uiteindelijk het laatste fluitsignaal klonk, was de blijdschap en ontlading groot bij de WVV’ers. Na winst van de KNVB beker is nu de titel binnengehaald door de boys van 023. En wie had dat gedacht?

Na de winterstop was het moraal van WVV 023 namelijk ver te zoeken en leek de ploeg stervende. De trainer vertrok en het stokje werd overgenomen. Vers bloed deed de groep weer opbloeien. Met humor, inzet en kwaliteit werd een echt en hecht team gesmeed waar veel gastspelers graag deel van wilden uitmaken.

Het is dan ook deze groep jongens die we willen bedanken voor hun aandeel bij het behalen van deze titel. Samen hebben we het geflikt en hebben we een pracht van een kampioenschap binnengehaald. Het kampioenschap van WVV 023 voelt daarom dus ook echt als een kers op de taart.

Mannen, binnenkort gaan we het seizoen nog even goed afsluiten met elkaar en dan start de zomerstop. Maar…. hou vooral lol in het spelletje. Dan komt de prestatie vanzelf!

Voor WVV speelden:
Mathijs, Zdeněk, Jesper, Elijah, Cees, Kevin, Luca, Joost, Daniël, Emilio, Bo, Thijs, Niek en Brendan

Tekst door: Bert Koning (ingezonden)
Jouw (sport)nieuws ook op OldambtNu.nl? Mail naar pers-berichten@oldambtnu.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button