Algemeen

11 juni: Lawaaiprotest tegen uitbreiding zoutwinning naar het Zuiderveen

- advertentie -

Winschoten/ Heiligerlee – In de Gemeente Oldambt, dichtbij de woonwijk Winschoten-Zuid en in het Winschoterbos; ook wel Babybos genoemd, wil het zoutwinningsbedrijf Nobian haar productielocaties voor zoutwinning uitbreiden naar het Zuiderveen.

- advertentie -

Ten behoeve daarvan moet er een proefboring plaatsvinden aan het Zuiderveen. Pal naast het genoemde natuurgebied en een 300m van de woonwijk. Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) is voornemens om daarvoor een vergunning af te geven. “Wij, bewoners, beschouwen deze proefboring als de eerste boring voor de andere die moeten volgen.” laat stichting Bewonersbelangen Lanengebied/Zuiderveen Winschoten, ook wel Mijnendijnbelang weten.

“Gezien de vele calamiteiten bij de huidige locaties; de bodemdaling, het overschrijden van regels, onzekerheden over de effecten van abandonneren en de multi-causaliteit van zout- èn gaswinning in dit gebied vinden wij de plannen van Nobian onverantwoord.’ schrijven ze in hun persbericht.

“Bovendien zitten we niet te wachten op een industrieel gebied dat onze woonomgeving ernstig zal aantasten.
Daarom een lawaaiprotest op 11 juni om 18.45 uur als EZK, SodM en Nobian haar plannen presenteert. We nodigen u uit om daarbij aanwezig te zijn.”

– Verzamelen tussen De Klinker en dierenwinkel.
– Neem potten en pannen mee!
– We maken 10 minuten deksels veel lawaai.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button