Economie

Van hobby naar groot succes: Old Ambt Meubelen verhuist naar Oude Pekela

- advertentie -

Oude Pekela – Tim de Winter en Danny Huizing hebben hun succesvolle meubelbedrijf, Old Ambt Meubelen, onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Industrieweg-West 43 in Oude Pekela. Voorheen waren zij gevestigd in Winschoten onder de naam Oldambt Meubelen. De naamswijziging, waarbij een spatie werd toegevoegd, weerspiegelt hun vertrek uit de gemeente Oldambt en behoudt tegelijkertijd de herkenbaarheid van hun merk.

- advertentie -

Tim en Danny begonnen in 2013 met het maken van meubels als een hobby, achter het huis in een kleine garage. Wat begon als een passieproject, is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een enorme meubelfabriek met een bijbehorende woonwinkel. De verhuizing naar de nieuwe, goed zichtbare locatie in Oude Pekela markeert een nieuwe mijlpaal in hun ondernemersreis.

(lees verder onder de foto)
Foto: OldambtNu.nl

Uitdagingen en keuzes
De ondernemers hadden graag in Winschoten willen blijven, maar voelden zich daar niet serieus genomen door de gemeente. “We hebben vaak aangegeven dat we wilden bouwen in Winschoten, maar er werd niet echt bemiddeld,” legt De Winter uit. Na rondgekeken te hebben in de regio, viel de keuze op Oude Pekela vanwege de nabijheid van hun medewerkers, die voornamelijk uit Oldambt komen.

Op 20 april werd de nieuwe locatie feestelijk geopend.

(lees verder onder de foto)
Foto: OldambtNu.nl

Eigen productie en klantgerichtheid
Old Ambt Meubelen is een jong en innovatief bedrijf dat massiefhouten meubelen ontwerpt en ontwikkelt. Al de meubelen worden met zorg gemaakt door de ervaren meubelmakers.

“De vernieuwende ontwerpen passen in moderne interieurs waardoor toch de gezelligheid van de houtontwerpen naar voren komt. Wij maken meubels van de beste kwaliteit eikenhout en steigerhout en leveren deze door heel Nederland, België en Duitsland.” zegt Tim trots. “Aanpassingen in ontwerp en maatvoering zijn altijd bespreekbaar, waardoor maatwerk mogelijk is.”

- advertentie -
(lees verder onder de foto)
Foto: OldambtNu.nl

Naast de meubelproductie biedt de woonwinkel een rustige omgeving waar klanten hun nieuwe bank, stoelen, vloerkleed of woondecoratie kunnen vinden. Bezoekers kunnen vanuit de showroom de productie van de op maat gemaakte meubelen bekijken. Meubels worden in overleg thuisbezorgd, niet via een postbedrijf, wat de persoonlijke touch van het bedrijf benadrukt.

- advertentie - 

Uitgebreide showroom
De nieuwe showroom van Old Ambt Meubelen straalt in hun nieuwe onderkomen. Het assortiment is fors uitgebreid met alles wat nodig is om een woning stijlvol in te richten, van vloerkleden en lampen tot banken en decoraties. “Je bent van harte welkom in onze showroom om de verschillende woonstijlen te beleven,” nodigt Danny uit.

(lees verder onder de foto)
Foto: OldambtNu.nl

Met een team van 15 medewerkers is Old Ambt Meubelen klaar voor de toekomst. “We zijn trots op ons team. We hebben ons nieuwe onderkomen grotendeels zelf gebouwd, en in die periode werd er veel van ons team verwacht,” vertelt Danny.

Voor openingstijden en meer informatie kunt u terecht op de website: www.oldambt-meubelen.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button