Politiek

VCP maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid aan de Huningaweg in Oostwold

- advertentie -

Oostwold – Aan de Huningaweg op de grens Midwolda/Oostwold staat de school de Lichtboei en de Noordkaap. De Huningaweg is een doorgaande weg van Oostwold naar Midwolda. Er wordt ondanks de rondweg nog steeds gebruik van de weg gemaakt door vrachtverkeer maar ook gewone luxe auto’s maken veel gebruik van deze weg.

- advertentie -

De factie van de Verenigde Communistische Partij (VCP) zijn er al een paar keer op gewezen dat het verkeer een gevaarlijke situaties teweeg kan brengen voor genoemde scholen en dan met name voor de kinderen die de scholen bezoeken.

“Het vrachtverkeer raast er voorbij evenals luxe auto’s waarvan een deel, door veel te hard te rijden, gebruik maken van de weg. Het is tot nu toe goed gegaan maar het is ook al een paar keer bijna mis gegaan en kinderen er op tijd er voor weg kunnen komen. Het kan toch niet zo zijn dat er eerst ongelukken gebeuren voordat de gemeente maatregelen neemt.” laat de VCP weten.

Ze hebben de gemeente Oldambt schriftelijk vragen gesteld over de verkeersveiligheid.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button