Algemeen

Waterschap Hunze en Aa’s: “We zijn volop bezig om het overtollige water af te voeren”

- advertentie -

Oost Groningen – Afgelopen maandag is er veel neerslag gevallen in grote delen van het beheergebied van Waterschap Hunze en Aa’s. “We zijn volop bezig om het overtollige water af te voeren.” laten ze weten in hun nieuwsbericht.

- advertentie -

“Maandag is een regenfront over ons gebied getrokken. Op veel plekken is meer dan 50 millimeter regen gevallen. Met lokaal uitschieters tot meer dan 90 millimeter in onder meer Veendam en het Oldambtgebied. Met name in de poldergebieden in het noorden is het erg nat en in ons hele gebied zijn waterpeilen behoorlijk verhoogd. We hebben gemaal Woudbloem ingeschakeld voor extra waterafvoer.” schrijven ze.

“We zijn erop gericht om de peilen op onze boezemwateren te verlagen en water af te voeren. We verwachten dat we enkele dagen nodig hebben om het overtollige water af te voeren.” eindigen ze hun nieuwsbericht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button