Politiek

PVV de grootste in Oldambt tijdens de Europese verkiezingen

- advertentie -

Oldambt – GroenLinks-PvdA is donderdag bij de Europese verkiezingen de grootste partij in de provincie Groningen geworden, met 27,4 procent van de stemmen. De PVV is de tweede partij in de uitslag: 13,7 procent.

- advertentie -

De PVV was bij de vorige Europese verkiezingen in 2019 nog de zevende partij in Groningen. De PvdA was destijds de grootste, gevolgd door GroenLinks. Dit jaar doen de twee linkse partijen, net als bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer, met een gezamenlijke lijst mee.

De PVV scoort vooral in Oost-Groningen goed en haalde de meeste stemmen in Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde.

Zo stemde Oldambt
De PVV is bij de Europese verkiezingen in Oldambt de grootste partij geworden. De partij behaalde 23 procent van de stemmen. GroenLinks-PvdA werd met 20,8 procent tweede. Vijf jaar geleden was de PVV nog de zevende partij in Oldambt. Daarna volgen VVD (9), BBB (8,5), CDA (6,9) en SP (5,2).

De opkomst in Oldambt lag op 37 procent, vijf jaar geleden was dat 35,2 procent.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button