Cultuur

‘Ik ben wie ik ben!’, een theaterproject met liedjes en verhalen van, over en door regenboogsenioren

- advertentie -

Groningen – ‘Ik ben wie ik ben!’ is een theaterproject dat bewustwording rond de situatie van regenboogouderen wil bevorderen en de diversiteit van regenboogsenioren in een bepaalde regio zichtbaar maakt. Hen wordt een gezicht en een stem gegeven.

- advertentie -

Het project mondt uit in een levendige theatervoorstelling met korte persoonlijke verhalen over de geschiedenis, leefwereld en toekomstperspectieven van regenboogsenioren. Zijzelf vertellen over hun leven. Hun verhalen worden afgewisseld met een bijpassend lied. Aan dit theaterproject kan overal in het land vorm worden gegeven. Aal goud stelt met medewerking van plaatselijke regenboogsenioren een naar eigen behoefte en voorkeuren ingericht programma samen. De Aal goud-musici zorgen voor de muzikale omlijsting.

Première
De eerste ‘Ik ben wie ik ben!’-voorstelling vindt plaats op Roze Zaterdag 22 juni 2024 in Groningen. Daar presenteert Aal goud samen met 12 regenboogsenioren en 2 medestanders een divers en kleurrijk beeld van Groningse Regenboogsenioren uit “stad en ommeland”. Na afloop is er gelegenheid om in het theater wat te drinken en gezellig na te praten. Iedereen is van harte welkom.

Plaats: Der Aa-Theater, Akerkstraat 11, Groningen
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.15 uur en de toegang is gratis

Om de zichtbaarheid van regenboogsenioren te vergroten wordt samengewerkt met fotograaf Mona van den Berg. Zij portretteert 25 Groningse regenboogsenioren voor de pr van het project en een in het najaar te verschijnen fotoboek met portretten en korte verhalen over hun leven.

Aal goud
Aal goud bestaat uit Marjet Bos, zanger Klaas Spekken, pianist Tony Hoyting en gitarist Joost van der Beek. Zij vragen sinds 2019 met hun voorstelling ‘Iedereen zichzelf!’ aandacht voor de situatie van regenboogouderen in zorg- en welzijnsinstellingen. Aal goud richt zich met hun laagdrempelige – deels in het Gronings gepresenteerde – voorstelling vooral op de provincies Groningen en Drenthe. Buiten de randstad was er nauwelijks tot geen aandacht voor regenboogouderen en hun angst om zichzelf te zijn in o.m. zorgafhankelijke situaties.

- advertentie -

Dit is een project van Roze 50+ ambassadeur Marjet Bos.
Informatie: 06 20716469 roze50plusoldambt@xs4all.nl www.roze50plus.nl

- advertentie - 

Het project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van: Roze 50+ Nederland, de gemeente Groningen, Roze Zaterdag Groningen, COC G&D.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button