Cultuur

10.000e voorwerp geregistreerd in collectie Noord-Nederlands Trein & Tram Museum

- advertentie -

Zuidbroek – Zaterdag 15 juni heeft de Werkgroep Collectie van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum het tienduizendste item in haar collectie geregistreerd. Het item werd ingeschreven door museumvrijwilliger Kees Roffel uit Schoonoord (Dr.). Collectienummer 10.000 is een Duits afsluitbord voor gebruik overdag. Het bord wordt op het laatste rijtuig van een trein gehangen.

- advertentie -

Zo weet het spoorwegpersoneel dat dit het laatste rijtuig van een complete trein is. Een dergelijk bord werd zo’n dertig jaar geleden nog gebruikt bij het grensstation Bad Nieuweschans en heeft daarmee een connectie met het railvervoer in Noord-Nederland.

Het eerste item van het NNTTM is het boek ‘Daar komt de trein’ van de auteur Marie-Anne Asselberghs met collectienummer 000001. Dit item maakt sinds 2004 onderdeel uit van de collectie. Het museum vertelt het verhaal van de spoor- en tramweggeschiedenis van Noord-Nederland. Onder andere oude petten van stationschefs, seinlampen, treinkaartjes, het plaatskaartenloket uit 1920, diverse werkende modelbanen en een treinsimulator waar bezoekers zelf een trein kunnen besturen ondersteunen het verhaal.

Het NNTTM wil een zo compleet mogelijk beeld geven van de spoor- en tramweggeschiedenis van Noord-Nederland. Om die reden wil het NNTTM de collectie verder aanvullen met vooral historische spoor- of tram items in relatie tot Noord-Nederland.

Momenteel liggen er nog duizenden voorwerpen op de plank om geregistreerd te worden. Lijkt het u leuk om daar aan bij te dragen? Laat het dan weten via info@nnttm.nl. Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse in Zuidbroek, dorp van Trein & Tram.

In dit station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is open op vrijdagmiddag (13.00 tot 17.00) en op zaterdag en zondag (10.00 tot 17.00).

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button