Economie

Grote verschillen benzineprijs in provincie Groningen: tot 20 euro verschil voor volle tank

- advertentie -

Winschoten – Moet je binnenkort weer tanken? Hoeveel je precies kwijt bent aan brandstofkosten verschilt sterk per pomp. In de provincie Groningen kost de goedkoopste benzine je momenteel € 1,829 per liter, terwijl je bij de duurste tankstations van de provincie tot € 2,229 per liter betaalt. Een verschil van 40 cent, wat op een volle tank van 50 liter maar liefst € 20 kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Petrolview.

- advertentie -

“De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat het duurste en goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden waar moet ik wel of niet tanken”, zegt Menno Dijcks auto-expert bij Independer.

Ook grote prijsverschillen binnen dezelfde gemeente
Binnen de provincie zijn er grote prijsverschillen voor benzine, en zelfs binnen dezelfde gemeente is het vaak verstandig om de brandstofprijzen te vergelijken voordat je gaat tanken. Op lokaal niveau zijn de grootste benzineprijsverschillen te vinden in Oldambt.

Bij de goedkoopste pomp betaal je binnen deze gemeente € 1,859 per liter, bij de duurste moet je momenteel € 2,229 aftikken. Een verschil van 37 cent en op een volle tank van 50 liter scheelt dat € 18,50. Ook in de stad Groningen (€ 17), Westerkwartier (€ 15) en Het Hogeland (€ 11) zijn er grote prijsverschillen tussen de verschillende tankstations, wat op een volle tank flink wat geld kan schelen.

Hier vind je de goedkoopste benzine van Groningen
Het goedkoopste tankstation van de provincie staat in Uithuizen, een dorp in de gemeente Het Hogeland. Bij de pomp Fieten Olie betaal je € 1,829 per liter benzine. Ter vergelijking: bij het duurste station van de provincie Groningen moet je voor dezelfde hoeveelheid brandstof € 2,229 afrekenen. De goedkoopste tankstations zijn als volgt:

 1. Fieten Olie (Uithuizen, Het Hogeland): € 1,829 per liter benzine
 2. Sakko (Uithuizen, Het Hogeland): € 1,849 per liter benzine
 3. Tamoil Express (Winschoten, Oldambt): € 1,859 per liter benzine
 4. Fieten Olie (Winschoten, Oldambt): € 1,859, per liter benzine
 5. Tango (Winschoten, Oldambt): € 1,859 per liter benzine
 6. Makro (Groningen): € 1,879 per liter benzine
 7. Tango (Oude Pekela, Pekela): € 1,899 per liter benzine
 8. Haan (Bellingwolde, Westerwolde): € 1,909 per liter benzine
 9. Tango Hoogkerk (Groningen): € 1,909 per liter benzine
 10. Esso Express (Oude Pekela, Pekela): € 1,909 per liter benzine
 11. Esso (Ter Apel, Westerwolde): € 1,909 per liter benzine

  De peildatum voor dit onderzoek was 23 en of 24 juni

Besparen doe je door te tanken op een industrieterrein
“Het is vaak lekker makkelijk, je stopt bij een bemande pomp op de snelweg voor een kop koffie, broodje en een tankbeurt. Maar dan zijn niet alleen de snacks een extra kostenpost.

- advertentie -

De benzine en diesel zijn namelijk vaak ook flink duurder. Het loont vaak op door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg. Vaak liggen de prijzen bij pompen bij industrieterreinen het laagst”, aldus Menno Dijcks auto-expert bij Independer.

- advertentie - 

Over het onderzoek
Voor dit onderzoek is gekeken naar de 3.093 tankstations waarvan er een tankbeurt is geregistreerd op 23 en/of 24 juni. Dat is gedaan op basis van data van Petrolview, dat is één van Europa’s grootste leveranciers van benzinepompdata.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button