Algemeen

Tijbo Burema en Bert van Eerden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau

- advertentie -

Oldambt –  Burgemeester Pieter Smit heeft tijdens de jaarlijkse feestavond van Brandweer Oldambt twee brandweermannen die heden zijn gestopt een Koninklijke onderscheiding uitgereikt het gaat om Tijbo Burema en Bert van Eerden. Beiden worden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

- advertentie -

Tijbo Burema
Tijbo Burema is gedurende de periode 1 februari 1985 tot 1 september 2002 lid geweest van de vrijwillige brandweer te Reiderland. Door de vorming van het samenwerkingsverband Intergemeentelijke brandweer Oldambt (IBO) heeft hij zijn brandweercarrière bij deze organisatie voortgezet van 1 september 2002 tot 1 januari 2010.  Ten gevolge van de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2010 werd hij lid van de vrijwillige brandweer van de gemeente Oldambt. Op 1 januari 2014 is de gemeentelijke brandweer Oldambt ondergebracht bij de brandweer van de Veiligheidsregio Groningen. Hiervan was hij lid tot 27 augustus 2014, toen hij de werkzaamheden bij de brandweer van de Veiligheidsregio Groningen heeft beëindigd.  Totaal is decorandus 28 jaar actief geweest bij de vrijwillige brandweer.

Bert van Eerden
Bert van Eerden is gedurende de periode 1 mei 1979 tot 1 september 2002 lid geweest van de vrijwillige brandweer te Scheemda.  Door de vorming van het samenwerkingsverband Intergemeentelijke brandweer Oldambt (IBO) heeft hij zijn brandweercarrière bij deze organisatie voortgezet van 1 september 2002 tot 1 januari 2010.  Ten gevolge van de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2010 werd hij lid van de vrijwillige brandweer van de gemeente Oldambt.  Op 1 januari 2014 is de gemeentelijke brandweer Oldambt ondergebracht bij de brandweer van de Veiligheidsregio Groningen. Hiervan was hij lid tot 8 oktober 2014, toen hij de werkzaamheden bij de brandweer van de Veiligheidsregio Groningen heeft beëindigd.  Totaal is decorandus 35 jaar actief geweest bij de vrijwillige brandweer.

Foto’s: Jeroen Bos/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button