Cultuur

Artistieke erfenis van Maya Wildevuur onder de hamer

- advertentie -

Midwolda – Op 11 april 2023 overleed Maya Wildevuur, een icoon! De Ennemaborg in Midwolda voelt stil en leeg aan zonder haar aanwezigheid. Tussen 30 oktober en 7 november wordt een selectie van haar werk en haar inboedel online geveild. Een definitief afscheid wordt het niet, want haar culturele erfgoed blijft bestaan.

- advertentie -

Maya Wildevuur is in binnen- en buitenland bekend geworden door haar kleurrijke en vrolijke schilderijen. Onder deze vrolijke en vaak uitbundige schilderijen ging veel verdriet schuil. Het leven van Maya ging niet over rozen. Maar het schilderen was haar redding aldus Maya Wildevuur. Haar uitlaadklep en ze vond het heerlijk om mensen blij te maken met haar kunstwerken.

(lees verder onder de foto)

Foto: TRIP (ingezonden)

Vanaf de jaren tachtig kreeg ze zoveel succes met haar kunst, dat ze ervan kon leven en verhuisde ze in 1983 naar Hooghalen waar ze Galerie Maya Wildevuur opende. Net als haar kleurrijke schilderijen met bloemen en landschappen, was Maya zelf ook een kleurrijke verschijning. Zo’n tien jaar later nam ze haar intrek in de prachtige Ennemaborg in Midwolda, waar ze schilderde, woonde en waar talrijke binnen- en buitenlandse beroemdheden bij haar te gast waren.

(lees verder onder de foto)

Foto: Groninger Landschap

Kunstwerken onder de hamer
“Maya Wildevuurs kunst heeft de harten van ontelbare individuen geraakt”, aldus vereffenaar van de nalatenschap mevrouw mr. Marieke Scheepstra, kandidaat-notaris bij TRIP Advocaten Notarissen. “Haar herinnering leeft voort door haar werken en deze veiling biedt kunstliefhebbers de mogelijkheid om haar erfgoed uit de eerste hand te ervaren”. De aankomende veiling zal een gevarieerde selectie van Maya Wildevuurs kunstwerken bevatten, waarbij haar talent op verschillende thema’s en stijlen wordt getoond. Van levendige landschappen tot abstracte composities die diep in de emoties duiken.

(lees verder onder de foto)

Foto: TRIP (ingezonden)

Kijk- en veilingdagen
Op zaterdag 4 en zondag 5 november vinden de kijkdagen plaats. Om alles in goede banen te leiden, is het verplicht van tevoren te registreren en een tijdslot te reserveren. “Ik verwacht veel animo en we moeten zorgen dat alles gestructureerd verloopt.” vertelt Marieke Scheepstra.” Daarnaast biedt de Ennemaborg ook maar beperkt ruimte.”  Alle informatie over de kijkdagen, de veiling, het registreren en de catalogus is te raadplegen via de website van TRIP.

De veiling en kijkdagen zullen ook dienen als een eerbetoon aan de blijvende invloed van Maya Wildevuur op de kunstwereld. Haar herinnering leeft voort door haar werken, en dit evenement biedt kunstliefhebbers de mogelijkheid om haar erfgoed uit de eerste hand te ervaren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button