Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Europese steun voor Pilot “Breedband op het Platteland” stap dichterbij

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt krijgt mogelijk subsidie uit Brussel voor de aanleg van breedband in het buitengebied in Oldambt.

- advertentie -

Oldambt had zich eerder aangemeld voor het Connecting Europe Facility (CEF)fonds. Vanuit dat fonds is nu het verzoek gekomen om aanvullende informatie te verstrekken om een mogelijke subsidie te verstrekken. Dat geld komt beschikbaar voor de Stichting ‘Oldambt Verbindt’, die de uitrol van breedband gaat uitvoeren. Daarnaast is het Project ingeschreven in de online gemeenschap, met het oog op het verlenen van technische bijstand.
Technische bijstand omvat talrijke aspecten, waaronder advies op het vlak van projectfinanciering, de technische elementen van het project en de juridische aspecten.
De bevestiging vanuit Brussel wordt gezien als Europese erkenning dat de gemeente met het project “breedband op het Platteland” op de goede weg is en zich mogelijk als een voorbeeldproject voor Europa kan ontwikkelen.

De gemeentelijke aanvraag is met ondersteuning van de provincie Groningen, gedeputeerde Besselink, de Landkreis Leer, lokale en regionale belangenbehartigers ingediend.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button