AlgemeenGemeente

Ondernemersvertrouwen in Winschoter binnenstad groeit

- advertentie -

Winschoten – Ondernemers in de Winschoter binnenstad krijgen weer meer vertrouwen in hun bedrijfseconomische situatie. De omzetverwachting neemt toe, er is enthousiasme over vrij parkeren en de binnenstad wordt aantrekkelijker. Deze uitkomsten blijken uit onderzoek van bureau Grantz in opdracht van de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Ruim 54% van de Winschoter binnenstadsondernemers vulde een enquête in met vragen over hun toekomst in relatie tot de ontwikkelingen in de binnenstad. Oldambt wil daarmee inzicht krijgen in hoe de ondernemers aankijken tegen deze ontwikkelingen. Dezelfde vragen kregen zij in september 2014 ook voorgelegd.

Meer dan 75% van de ondervraagden vindt de eigen bedrijfseconomische situatie positief tegen 66% in september 2014. Het aandeel van de ondernemers dat vertrouwen heeft in de toekomst van de Winschoter binnenstad is in dezelfde periode ook gegroeid: van 60% naar ruim 75%. De Winschoter cijfers zijn aanmerkelijk beter dan het landelijk gemiddelde. Ook is in de rest van Nederland nog niet zo duidelijk sprake van herstel van omzet en vertrouwen,.

Vrij parkeren werpt vruchten af
De invoering van vrij parkeren is volgens 90% van de ondervraagden een belangrijke oorzaak van het aantrekkelijker worden van de Winschoter binnenstad. Tachtig procent is van mening dat het een positieve invloed heeft op het eigen bedrijf en de economische ontwikkeling. Daarnaast constateren de ondernemers dat er meer bezoekers naar Winschoten komen en dat deze bezoekers vaker terug komen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button