Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Passantenhaven Bad Nieuweschans verkocht

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt heeft de passantenhaven in Bad Nieuweschans verkocht. De nieuwe eigenaar is de tegenoverliggende jachthaven “Bas Das”. Dit is één van de resultaten van de privatisering van de gemeentelijke jachthavens in Oldambt. Één van de voorwaarden bij de verkoop is geweest dat minimaal vijf ligplaatsen beschikbaar blijven voor passanten.

- advertentie -

Uitbreiding jachthaven
De nieuwe eigenaar ziet de passantenhaven als een uitbreiding van de private jachthaven. Op die manier kunnen meer ligplaatsen verhuurd worden. De gemeente was eigenaar van de passantenhaven, nadat deze door het waterschap was aangelegd met hulp van de provincie. In 2013 heeft de gemeenteraad besloten om de jachthavens zo veel mogelijk te privatiseren.

Andere jachthavens
Wat betreft de jachthavens in Winschoten, Scheemda en Beerta is recent een overeenkomst gesloten voor het beheer. De nieuwe beheerder gaat 1 januari 2016 aan de slag. Voor de jachthaven in Blauwestad is reeds een overeenkomst gesloten en voor de jachthaven in Nieuwolda lopen de onderhandelingen nog.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button