AlgemeenSport

BATO-gymnasten plaatsen zich voor NK

- advertentie -

Zwolle/ Winschoten – De afgelopen twee weken was het voor de gymnasten van GV BATO uit Winschoten een spannende tijd. Er kon in meerdere disciplines een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen worden behaald.

- advertentie -

Acro
Zo werd op zondag 24 april de landelijke halve finale Acro-gym gehouden in Zwolle. BATO was vijf teams vertegenwoordigt. Bij de junioren E-lijn, de jongste deelnemers, lieten Lynn Klaassens en Sofie Koster een zeer nette oefening zien. Het duo scoorde 24.950 punten en bleef met een verschil van 0.05 punten net naast het podium op de vierde plaats.

Guusje Jansen en Yvet Hollander wisten met een score van 24.450 achtste te worden. In een niveau hoger, D junior, lieten Isabel van der Meide en Eva Sliekers een foutloze oefening zien en ze scoorde 25.400 punten.  In dit sterke deelnemersveld was dit een mooie vierde plaats. Alle drie de teams zijn verzekerd van deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen van 4 juni as.

Ritmische Gymantiek
Op zaterdag 16 april werd de 2e plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek gehouden in Oostwold. Deze wedstrijd telde samen met de eerder gehouden plaatsingswedstrijd mee voor deelname aan het NK. Voor de individuele finale hebben de Bato-gymnasten Mette Blik, Karlijn Heikens en Marlou Wester zich geplaatst. Julia Dijkstra is aangewezen als eerste reserve voor deze landelijke finale. Bij de duo’s mogen Lynn Strehl en Mette Blik deelnemen bij de benjamins en Cecil Heeren en Marlou Wester bij de senioren. De Nederlandse Kampioenschappen individueel en duo’s wordt gehouden op 21 mei as in Sporthal De Rietkraag in Oostwold.

Utrecht
Een week eerder kwamen de Ritmische Groepen in actie tijdens de 2e plaatsingswedstrijd in Utrecht. De pre-junioren wisten met hun bal-oefening twee keer in de prijzen te vallen en waren zeker van een NK-ticket. Ook met hun oefening met hoepel wisten ze twee keer goed mee te draaien en ook met die oefening mogen ze deelnemen aan het NK. De Senioren komen uit in een sterk en groot deelnemersveld. Het team draaide twee oefeningen. Vooral hun oefening met knots werd goed beoordeeld en daarmee werden ze vierde. Voor beide oefeningen wisten de gymnasten een startbewijs voor het NK te bemachtigen. De Nederlandse Kampioenschappen voor groepen Ritmische Gymnastiek is op 28 mei as in Badhoevedorp.

De ritmische gymnasten staan onder geroutineerde leiding van Jetty Schuringa en de Acro-gymnasten worden getraind en gecoacht  door Anneke Sassen. Door het deelnemen op drie verschillende Nederlandse Kampioenschappen van de KNGU is het seizoen van de selectiegroepen van GV BATO nu al zeer geslaagd. Voor meer info kan men een kijkje nemen op www.gv-bato.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button