AlgemeenGemeente

Startsein gegeven voor De Rijdende Popschool

- advertentie -

Beerta Maandagmiddag is in de openbare basisschool De Uilenburcht in Beerta het startsein gegeven voor activiteiten in de gemeente Oldambt van de provinciale Stichting Jeugdcultuurfonds Groningen. Wethouder Bard Boon tekende de overeenkomst tussen het Jeugdcultuurfonds en de gemeente Oldambt.

- advertentie -

De gemeente Oldambt heeft aan de Stichting Jeugdcultuurfonds een subsidie verstrekt van € 15.000 voor de jaren 2016, 2017 en 2018. Na de ondertekening van de overeenkomst startte De Rijdende Popschool meteen haar eerste open, vrijblijvende en gratis kennismakingles in OBS De Uilenburcht in Beerta.

Achtergrond Jeugdcultuurfonds
Het provinciaal Jeugdcultuurfonds Groningen is opgericht in 2015 en succesvol gestart in de stad Groningen, Hoogezand-Sappemeer en Leek. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met een smalle beurs nu ook in Oldambt een bijdrage krijgen om buiten schooltijd deel te nemen aan bijvoorbeeld muziekactiviteiten, theater of dansles. Ouders met een inkomen tot 120% van het minimum inkomen kunnen terecht bij het fonds dat is bestemd voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar.

De Rabobank Foundation ondersteunt ook de missie van het Jeugdcultuurfonds – het helpen van kinderen uit kansarme gezinnen die graag hun creativiteit willen ontwikkelen – en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds in Oldambt € 2.500 bij.

Jeugdcultuurfonds werkt met intermediairs
Het Jeugdcultuurfonds werkt met een lokaal netwerk van intermediairs. De aanvraag voor een vergoeding van de kosten voor deelname aan een activiteit wordt gedaan door de intermediair; een professional die op de hoogte is van de gezinssituatie. Dat is bijvoorbeeld een leerkracht, een schoolarts, een maatschappelijk werker of een medewerker van een welzijnsinstelling. Als de aanvraag van de intermediair wordt goedgekeurd, zorgt het fonds voor directe betaling aan de cultuuraanbieder, waar het kind aan een activiteit deelneemt.

De Rijdende Popschool
Popschool Beerta wordt een van de nieuwe popscholen van De Rijdende Popschool, de mobiele muziekschool waarbij op locatie les gegeven wordt. Iedereen vanaf 8 jaar kan hieraan meedoen, met of zonder muzikale ervaring. De Rijdende Popschool heeft popscholen in diverse dorpen in Groningen en Drenthe. En gaat nu ook van start in Beerta. Tijdens lessen van De Rijdende Popschool wordt muziek gemaakt in een bandje. De instrumenten worden meegenomen door de bandcoach dus er hoeft niets gekocht of gehuurd te worden. Ook voor de kosten van deelname aan Popschool Beerta kan een bijdrage gevraagd worden van het Jeugdcultuurfonds.

- advertentie -

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button