AlgemeenCultuurGemeente

Vlagt u ook op 11 oktober: Internationale Coming Outdag?!

- advertentie -

Oldambt – Roze 50plus Oldambt roept iedereen in het Oldambt op om op 11 oktober – Internationale Coming Out dag – de regenboogvlag uit te steken. Deze zes kleurige regenboogvlag is het symbool van de LHBT-emancipatiebeweging.

- advertentie -

Op Internationale Coming Out dag wordt jaarlijks aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homoseksueel, biseksueel of transgender openlijk voor haar of zijn seksuele voorkeur uitkomt. Het uit de kast komen oftewel de coming-out. Ook in 2016 en in het Oldambt is het nog niet zo dat iedere LHBT-er het gevoel heeft overal en altijd zichzelf te kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig te voelen.

Daarom vragen wij de inwoners van het Oldambt maar ook alle maatschappelijke organisaties, zoals scholen, zorginstellingen, kerken, sportverenigingen, vrijwilligers-, jongeren- en ouderenverenigingen op 11 oktober de regenboogvlag te hijsen en zodoende blijk te geven van hun solidariteit en acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Door het Oldambt op 11 oktober te kleuren met regenboogvlaggen zullen LHBT-inwoners van Oldambt zich zichtbaar gesteund voelen.

Voor diegenen die zich afvragen hoe zij aan een regenboogvlag kunnen komen… Dat kan door te goochelen op internet maar ook door even contact op te nemen met Roze 50plus Oldambt, emailadres roze50plusoldambt@xs4all.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button