AlgemeenGemeenteRegionaal nieuws

Extra waardering voor mantelzorgers op 10 november

- advertentie -

Oldambt Op 10 november organiseert Het Oude Ambt namens Oldambt en Bellingwedde een Dag van de Mantelzorg. Gemeente Oldambt wil daarmee ook haar waardering uitspreken voor de zorg die mantelzorgers verlenen. De Dag van de Mantelzorg staat in het teken van ontspanning en vindt van 10.00 tot 16.00 uur plaats in De Meet in Bellingwolde.

- advertentie -

Mantelzorg in Oldambt
Mantelzorgers zijn mensen die al langer dan drie maanden meer dan acht uur per week onbetaald zorgen voor hun partner, familie, kennis of buurtgenoot. Voor deze mensen is het Steunpunt Mantelzorg Oldambt. Het Steunpunt is onderdeel van Het Oude Ambt en geeft informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorgers. Binnen het Steunpunt is er een mantelzorgconsulent die kan helpen bij persoonlijke begeleiding, respijtzorg of het (tijdelijk) overnemen van regeltaken.

Aanmelden bij het Steunpunt
Inwoners die mantelzorg verlenen en in Oldambt wonen, kunnen zichzelf bij het Steunpunt Mantelzorg Oldambt aanmelden als mantelzorger. Dit mogen mensen die zorg ontvangen van een mantelzorger uit Oldambt, en die willen bedanken natuurlijk ook. De gemeente vraagt dit keer om extra aandacht voor jonge mantelzorgers. Het Steunpunt Mantelzorg is er ook voor hen. Aanmelden bij het Steunpunt kan bij Het Oude Ambt via telefoonnummer: (0597) 42 18 33. De mantelzorgers die bij het Steunpunt bekend zijn, ontvangen een uitnodiging voor de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers die op 10 november niet aanwezig kunnen zijn, ontvangen achteraf een blijk van waardering.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button