AlgemeenOp stapRegionaal nieuws

Deelnemers uit 15 landen vinden Zuidbroek voor Dutchsupercross

- advertentie -

Zuidbroek – In het laatste weekend van oktober bulderen de motoren weer door de Eurohal achter het Van der Valk hotel in Zuidbroek. Dutchsupercross, zoals deze wedstrijd in goed Nederlands heet, vindt plaats op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober.

- advertentie -

De organisatie heeft goede contacten met de Duitse SX teams die twee weken na de Dutchsupercross hun SX CUP seizoen starten in Stuttgart. Zuidbroek gebruikt dezelfde circuitbouwer als de Duitsers en ook de oppervlakte en lay-out van het circuit zijn vergelijkbaar met de wedstrijden in Stuttgart, München, Chemnitz en Dortmund. Zuidbroek biedt de Duitse teams bij uitstek de gelegenheid materiaal en rijders te laten testen in wedstrijdverband. Daarbij ondersteunen diverse Nederlandse motorhandelaren Zuidbroek en vormen teams speciaal voor dit unieke evenement. Lemstra is nog druk bezig het startveld verder uit te breiden wat zal doorgaan tot kort voor de wedstrijd. Op dit moment zijn de volgende rijders gecontracteerd:

-Nick Kouwenberg NED  (SX1)
-Jace Owen USA  (SX1)
-Matthew Bayliss  GBR (SX1)
– Filip Neugebauer  CZE ( SX1)
– Paul Coates ZAF (SX1)
-Jack Brunell GBR (SX1)
-Chris Bayliss GBR (SX2)
-Mike Kras NED (SX2)
– Luca Nijenhuis NED (SX2)
-Stephan Buttner GER (SX2).

Het ziet ernaar uit dat 10 Amerikanen in Zuidbroek aan de start zullen staan. Lemstra, “Ik kan dat nu nog niet formeel bevestigen. Het is een heel werk om internationale rijders naar Zuidbroek te krijgen. Vaak willen die jongens wel maar er moet ook veel geregeld worden rondom licenties en verzekeringen. De buitenlandse deelnemers moeten hun nationale motorbond melden dat zij in het buitenland willen rijden. Ik krijg dan een fax of email met het akkoord van die bond. Pas dan is alles juridisch en verzekeringstechnisch afgedekt en kan ik de rijder formeel contracteren. Wij proberen koppelingen te maken. Een week voor ons het EK Supercross in Arnhem. Een uitdaging om te proberen rijders die dan toch al in Nederland zijn een weekje langer te laten blijven. Dit spel van zoeken, onderhandelen en creatieve oplossingen bieden aan rijders en teams is nu bijna mijn dagelijks werk en dat zal zo doorgaan tot enkele dagen voor het evenement”. Haverkamp Racing, Pol Motors Husqvarna, Monster Energie Pfeil Kawasaki, en het van der Vegt/Gremmer Constructie Kawasaki team komen allen met een sterke delegatie aan rijders naar Zuidbroek. Let op de website en facebook van Dutchsupercross. Bijna dagelijks zullen nieuwe namen toegevoegd worden. Dutchsupercross krijgt weer een sterke bezetting.

Entertainment
“Mister Supercross” Pepijn de Haan wil nog even kwijt dat de puntjes op de i gezet zijn voor wat betreft het amusement. Immers supercross is sport, spanning en show! Er is van alles te doen in de Eurohal. De Haan, “We hebben vrijdag en zaterdagavond een afterparty met live muziek. Vrijdagavond de top 40 band “Face to Face” en zaterdagavond is “DJ Willem” aan de beurt. Die staat garant voor gezelligheid. De lobby van de Eurohal verandert in een gezellige café met als thema “de Skihut”. Er komt een handtekeningen-sessie met de rijders. Je staat face-to-face- met de SX helden voor een handtekeningen op een puike poster. Het hele weekend zijn de bloedmooie Monstergirls aanwezig. Zij zullen in de pauze merchandise artikelen het publiek in gooien. Het bekende dweilorkest uit Sneek “De Utlopers” zorgt in de pauze voor gezelligheid, we noemen dat het “Thialf”gevoel.  Zondag is Familiedag, springkussen, clown, gratis suikerspin enz. enz. de kinderen hoeven zich niet te vervelen.  En dan vergeet ik nog de danseressen van Jan Postema, zij zijn ook het hele weekend aanwezig”. Kortom naast ronkende motoren volop vermaak bij Dutchsupercross Zuidbroek, 28-29-30 oktober 2016.

Info
Alle informatie over de Dutch Supercross Zuidbroek is te vinden op de website www.dutchsupercross.nl en op Facebook @Dutchsupercross.

- advertentie -

Entreeprijzen 2016
Ben je korter dan 1 meter dan mag je gratis naar binnen.
Kinderen vanaf 1 meter t/m 11 jaar: €5 euro,- (Deze zijn aan de kassa verkrijgbaar)
Vanaf 12 jaar gelden de onderstaande prijzen:

- advertentie - 
  • Vrijdag: €10,- alleen deurverkoop
  • Zaterdag & Zondag
    Vroegboek korting tot 1 oktober €19,-; vanaf 1 okt tot 24 oktober €22,50; vanaf 24 okt. €25,-; deurverkoop: €25,-.
  • Combiticket (zaterdag & zondag)
  • Vroegboek korting tot 1 okt. €37,50; vanaf 1 okt €40,-;deurverkoop: €40,-.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button