AlgemeenGemeente

Koninklijke Onderscheiding voor Duitser Bernhard Bramlage

- advertentie -

Aurich – Tijdens de 39e vergadering van de EDR-raad op donderdag 17 november 2016 in Aurich, heeft burgemeester Pieter Smit om 12.30 uur een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Bernhard Bramlage, Landrat van de Landkreis Leer in de deelstaat Niedersachsen. De heer Bramlage werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

- advertentie -

De heer Bramlage nam tijdens deze vergadering afscheid van de EDR Raad. Sinds 1 november jl. is hij oud-Landrat van de Landkreis Leer. Gedurende 15 jaar heeft hij vele jaren als voorzitter deel uitgemaakt van het DB van de EDR.

Sinds 1997 is de heer Bramlage in dienst van de Landkreis Leer, eerst als Erster Kreisrat en vanaf 2001 gekozen als Landrat. In 2001 is hij ook direct toegetreden tot het dagelijks bestuur van de Eems Dollard Regio. Vanaf 2009 tot 1 november van dit jaar was hij om de twee jaar afwisselend voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de EDR.

Ruim 16 jaar heeft hij zich ingezet voor de grensoverschrijdende samenwerking, waarbij arbeidsmarkt, ondernemerschap en infrastructuur zijn bijzondere aandacht hadden. Hiervoor heeft hij diverse initiatieven opgezet en ondersteunde hij diverse projecten, zoals: – Koepelproject arbeidsmarkt. Hierdoor worden de grensoverschrijdende activiteiten van overheid, onderwijs en ondernemers gebundeld in één Arbeidsmarkt Noord; De heer Bramlage was plaatsvervangend voorzitter van de Wachstumsregion Ems-Achse, waarbij nadrukkelijk met Nederlandse partners wordt samengewerkt in de Eems Dollard Regio en Arbeidsmarkt Noord. Tevens was de heer Bramlage vice-president van de Arbeitsgemeinschaft Europäische Grenzregionen (AGEG), de vereniging van alle grensregio’s in Europa.
– MariGreen; duurzame innovatie in de scheepvaart met schone motoren. Het Maritieme Kompetenzzentrum (MARIKO) van de Landkreis Leer speelt hierbij een voortrekkersrol;
– Het project Waddenagenda gericht op het UNESCO Werelderfgoed;
– Spoorlijn Roodeschool-Eemshaven ter verbetering van de verbinding met Stadt Borkum; – De Wunderline, realisatie van een snelle spoorlijnverbinding tussen Groningen en Bremen.

Als Landrat heeft de heer Bramlage in deze periode duurzame economische, sociale en culturele ontwikkeling steeds gestimuleerd. Daarnaast had hij veel aandacht voor thema’s als historie en de verwerking van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft zich onder andere ingezet voor het project ‘Op de weg van Anne Frank’. De heer Bramlage ontvangt de Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn grote inzet voor de grensoverschrijdende samenwerking met de regio Noord Nederland in het algemeen en de provincie Groningen in het bijzonder.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button