AlgemeenGemeente

Oldambt zet zich in tegen kindermishandeling

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt zet zich in om kindermishandeling te voorkomen. Burgemeester Pieter Smit en wethouder Jeugd Bard Boon organiseerden hiervoor een bijeenkomst voor professionals in de ‘Week tegen de Kindermishandeling’. Hierin stond het herkennen van verborgen signalen van kindermishandeling centraal.

- advertentie -

In Nederland worden ruim 118.000 kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar blootgesteld aan een vorm van kindermishandeling. Het gaat hierbij om ruim 3 procent van het totaal kinderen.

Het verhaal van Mats
Zoë Prak, leerling van het Dollardcollege, heeft tijdens deze bijeenkomst de zaal met jeugdzorgprofessionals stil gekregen met het indrukwekkende verhaal van ‘Mats’. In dit verhaal wordt beschreven hoe het jongetje Mats omgaat met zijn ruziënde ouders en zijn boze vader. Het verhaal van ‘Mats’ is een realistisch verhaal, waarin een situatie wordt beschreven waarin veel kinderen zich bevinden. Het verhaal is speciaal voor deze bijeenkomst geschreven door Kees Opmeer, schrijver van o.a. Erwtensoep in Augustus (over kinderen die opgroeien in armoede) en Voetstappen op de trap (over kinderen die in aanraking komen met kindermishandeling).

De 10 van Noord
Alle gemeenten in Groningen ondertekenden deze week de ’10 van Noord’. Dat zijn tien maatregelen om kindermishandeling terug te dringen. “Ik vind het belangrijk dat we gezamenlijk werken aan de veiligheid van kinderen in onze provincie,” zegt burgemeester Pieter Smit. Hij is ambassadeur van de Taskforce Kindermishandeling “De 10 van Noord is een middel om de problematiek rondom kindermishandeling en seksueel misbruik onder de aandacht te brengen bij professionals en uiteindelijk een breder publiek. Belangrijkste doel is dat niemand mag wegkijken bij een vermoeden van kindermishandeling!”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button