Algemeen

Werkgroep wil dat realisering Blauwe Loper over A7 doorgaat

- advertentie -

Winschoten – De werkgroep Blauwe Loper heeft een brief gestuurd naar Provinciale Starten en naar het college en de raad van de gemeente Oldambt. In de brief uit de werkgroep haar grote zorg over de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de realisering van de Blauwe Loper, de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding tussen Blauwestad en Winschoten.

- advertentie -

Woensdagavond wordt in de Halte Democratie te Winschoten de commissie BMR de brief betreffende de Blauwe Loper besproken worden.

Impasse
De werkroep, bestaande uit leden van het wijkplatform Parkwijk/Kloostervallei en de bewonerscommissie van de Blauwestad, schrijft sterk de indruk te hebben dat het project in een impasse is geraakt als gevolg van het aantreffen van ondergrondse leidingen en de extra kosten die daaruit voortvloeien.

De nieuwe verbinding vermindert de fietsafstand tussen de Parkwijk en Blauwestad met de helft, stelt de werkgroep. Bovendien ontstaat er een rechtstreekse voet- en fietsverbinding tussen Blauwestad en bijvoorbeeld De Klinker, supermarkten en diverse scholen.

Nek uitgestoken
Het wijkplatform zegt haar nek financieel te hebben uitgestoken door op de dijk, ter hoogte van de Hoorntjesweg een met ledverlichting geplaatste pijl – wijzend naar Blauwestad – te hebben geplaatst. Bovendien zijn er langs de dijk tussen de Molen- en Beertsterbrug acht panelen geplaatst, waarvan twee panelen betrekking hebben op de Blauwe Loper en Blauwestad.

De werkgroep pleit er dan ook voor dat Provinciale Staten en de gemeente oldambt de ontwerpplannen van Blauwestad doorgang te laten vinden ondanks de huidige financiële problemen.

- advertentie -

De aanleg van de Blauwe Loper gaat ruim 5 miljoen euro kosten.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button