AlgemeenKort nieuwsRegionaal nieuws

Bloemetje van de week voor Lisa van der Linden

- advertentie -

Regio: Bellingwolde – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van Oldambt en omgeving genomineerd. Zaterdag kiezen we daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brachten we een mooi boeket naar Lisa van der Linden in Bellingwolde. Ze werd genomineerd door haar buurvrouw Dinie Brader.

Dinie schreef: ‘Lisa is een super-buurvrouw. Laatst heeft ze me geholpen met de geboorte van een veulen. Ik ben heel blij met haar!’

Op deze zonnige zondagmiddag voelen we ons toerist in eigen regio. We rijden door het buitengebied van Bellingwolde, langs de Looster Plassen. De weilanden vol heldergele paardenbloemen. De houtwallen met bomen die voorzichtig lichtgroen oplichten. De karakteristieke, kleine arbeidershuisjes.. Wat een prachtige omgeving. Je zal er maar wonen ..

En hier, aan de Vonkslaan, een beetje achteraf, woont Lisa van der Linden. Ze zegt: ‘We wonen hier nu anderhalf jaar. Vanwege onze paarden wilden we graag wat ruimte om het huis. Die hebben we hier.’ De buren aan de ene kant komen uit Den Haag. De buren aan de andere kant zijn echte Groningers. ‘Aan de taal moesten we wennen ’, zegt Lisa. ‘Dinie praat héél Gronings. Maar nu versta ik haar prima.’ Alle drie hebben ze paarden. En bij alle drie werd dit voorjaar een veulen verwacht. De merrie van Dinie liet het langst wachten.

Ach, een merrie kan de geboorteklus heel goed zelf doen’, zegt Lisa. ‘Maar Dinie vond het wel erg spannend. Ons buurmeisje Haily en ik waren er bij en zeiden dat het wel goed kwam’.

- advertentie -

We maken wat foto’s bij merrie Merel en veulen Melisander in het weiland. Beide dieren zijn opvallend rustig. En heel nieuwsgierig: het scheelt niet veel of het Bloemetje van de Week eindigt in de maag van moeder Merel …

- advertentie - 

Familie van der Linden en buurmeisje Kaily: we wensen jullie veel plezier met de bloemen!

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto’s & tekst: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button