Algemeen

Justitie eist celstraf voor mensenhandel met minderjarig meisje

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Het Openbaar Ministerie verwijt een 25-jarige man uit Bad Nieuweschans dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan mensenhandel. Tegen hem werd achttien maanden celstraf geëist.

- advertentie -
De man zou van 24 tot 28 maart hebben geprobeerd een 17-jarig meisje de illegale escort in te helpen.

Advertenties
Van het meisje verschenen foto’s in advertenties op internetsites. Zij bood zich hierbij aan als prostituee. Om snel te kunnen ingrijpen werd de telefoon van het meisje getapt, waarna de Schansker verdachte al snel als pooier in beeld kwam.

Undercover
Een agent deed zich voor als klant en maakte een afspraak met de pooier om contact te krijgen met het meisje in een hotel. Daar maakte hij zich bekend als agent en nam haar mee naar het bureau. Haar pooier werd kort daarop in Groningen aan de Paterswoldseweg aangehouden.

In zijn auto lag cocaïne, een gummiknuppel en een boodschappentas vol condooms.

Minderjarig
Door de observaties en afgetapte gesprekken kwam naar voren dat het meisje regelmatig door hem was vervoerd naar diverse hotels. De man zei dat hij niet wist dat het meisje minderjarig was. Hij kende haar nog maar kort. Ze maakte afspraakjes om met mannen wat te drinken, zei de man. Hij beschermde haar tegen betaling.

Geen aangifte
Het meisje deed geen aangifte. Meermalen is geprobeerd om haar voor de zitting op te roepen als getuige, maar ze verscheen niet. De officier denkt dat ze zich bewust schuil houdt.

De uitspraak is over twee weken.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button