Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

PvdA-Statenfractie in gesprek over zoutwinning tijdens bezoek aan Oldambt

- advertentie -

Oldambt – In het kader van een ronde langs de lokale gemeenteraadsfracties bracht de PvdA-Statenfractie afgelopen maandag 6 mei in Winschoten een werkbezoek aan de PvdA-fractie van Oldambt. Dit werkbezoek stond in het teken van de zoutwinning rondom Winschoten.

- advertentie -

“Natuurlijk hebben we al een goede band met de verschillende afdelingen,” geeft de provinciale fractievoorzitter Pascal Roemers aan. “We zitten in verschillende groepsapps met elkaar en op onderwerpen is er vaak contact tussen woordvoerders vanuit de Staten- en gemeenteraadsfractie. Desalniettemin willen we graag de banden met de verschillende afdelingen nog beter aanhalen en daarom gaan we de komende maanden alle afdelingen bezoeken.”

Dat gebeurt ook in het kader van de grote opgaven waar onze provincie voor staat. De PvdA-Statenfractie vindt het belangrijk om te weten wat er in de verschillende afdelingen speelt en wat de inwoners van de gemeenten bezig houdt: wat zijn hun zorgen en hoe kunnen de Provinciale Staten eventueel een rol spelen in het verlichten van die zorgen?

In dit kader is er afgelopen maandag een bezoek gebracht aan de gemeente Oldambt, waar de Statenfractie in gesprek ging met de lokale PvdA-fractie, een ambtenaar van de gemeente, en Bewonersbelangen Lanengebied en Zuiderveen. Dit werkbezoek stond in het teken van de zoutwinning rondom Winschoten.

De volgende afdeling die bezocht gaat worden is de gemeente Pekela. Eerder dit jaar werd al een werkbezoek afgelegd aan de fracties in de gemeenten Eemsdelta, Westerwolde, het Hogeland en Midden-Groningen. Op deze manier bezoekt de PvdA-Statenfractie iedere maand een andere gemeente.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button