AlgemeenGemeentePolitiek

Nog twijfels over uw stem? Gebruik de StemWijzer Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Heeft u nog twijfels over op wie u gaat stemmen? Gebruik de stemwijzer speciaal voor de inwoners van de gemeente Oldambt!

- advertentie -

Uniek
In 2014 was Oldambt de eerste gemeente waarin de StemWijzer online ging. Nu is de gemeente Oldambt de enige gemeente in de provincie Groningen die deze stemhulp aanbiedt. Via de StemWijzer kunnen inwoners aangeven wat hun mening is over 29 stellingen. De StemWijzer geeft vervolgens aan welke partijen de meeste overeenkomsten bieden.

Opkomst belangrijk
Met de StemWijzer die onder andere gaat over woningen, de controle op de uitgaven van de gemeente, vluchtelingen, financiële ondersteuning, windmolens en verkeerssituaties laten we zien dat politiek over de directe omgeving van inwoners gaat. De partijen die samen de gemeenteraad vormen geven kaders en grote lijnen mee aan het college, die dat vervolgens uitwerkt.

Inwoners kunnen via de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 hun keuze kenbaar maken. Alle twaalf deelnemende partijen hopen dat zoveel mogelijk inwoners hun stem die dag laten horen.

De stemwijzer vindt u hier:  oldambt.stemwijzer.nl 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button