AlgemeenGemeente

Oldambt investeert in jongvolwassenen

- advertentie -

Winschoten – Jongvolwassenen fysiek en mentaal in beweging brengen vanuit een integrale aanpak van verschillende partijen, dát is de kracht van het project Move Your Way. Het project, gefinancierd door de gemeente Oldambt, start in april en heeft als doel jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer in hun kracht te zetten, hun lichamelijke en geestelijke conditie te versterken en letterlijk en figuurlijk een stap te zetten in de goede richting. In ‘beweging’ komen op hún manier.

- advertentie -

Verantwoordelijk wethouder Bard Boon ziet de kracht van samenwerking heel goed terug in het project Move Your Way: “Ontzettend goed om te zien dat door een integrale aanpak van verschillende partijen jongvolwassenen fysiek en mentaal in beweging worden gebracht!”

Het project is een initiatief van onderneemster en inspiratiecoach Rian Scholtens van Scarabee Training en Coaching. Samen met fysiotherapeut Prenger en Hoekman en Van Dijk Arbeidsdeskundig Advies geeft zij uitvoering aan dit project waarbij een half jaar geïnvesteerd wordt in de jongvolwassene. De jongvolwassene krijgt een empowermenttraining, wordt 1-op-1 gecoacht en neemt deel aan een sportcarrousel met diverse sportactiviteiten om erachter te komen wat bij hem of haar past. Hierdoor wordt de fysieke en mentale conditie vergroot, krijgt de jongere een beter zelfinzicht en wordt de weerbaarheid versterkt. De stap naar werk, opleiding of werkervaringsplek wordt hierdoor duidelijker en verkleind.

Rian Scholtens: “Wat dit project onderscheidend maakt is dat er vanuit drie invalshoeken met de jongvolwassene wordt gewerkt. Fysiek én mentaal wordt de jongvolwassene uitgedaagd, daarnaast krijgt hij of zij praktische handvatten aangereikt en leert hij (arbeidsmarkt)vaardigheden. De kracht zit hem tevens in de groepsgerichte aanpak qua training en sport, hierdoor kunnen de deelnemers elkaar inspireren, motiveren en elkaar versterken.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button