AlgemeenGemeente

Presentatie eerste ontwerp Blauwe Loper

- advertentie -

Winschoten/ Blauwestad  – Op woensdag 11 april organiseren gemeente Oldambt, provincie Groningen en projectbureau Blauwestad een inloopavond over de Blauwe Loper. Tijdens deze avond wordt het eerste schetsontwerp van de toekomstige fiets- en voetgangersbrug tussen Winschoten en Blauwestad gepresenteerd.

- advertentie -

Presentatie
De inloopavond is bedoeld voor alle inwoners uit de gemeente Oldambt en vindt plaats tussen 17.00 en 20.00 uur in de Harbour JazzClub in Winschoten. De ontwerper en aannemer zijn die avond aanwezig om het voorlopige ontwerp te presenteren. Ook de bestuurders van gemeente Oldambt, provincie Groningen en projectbureau Blauwestad zijn aanwezig om een toelichting te geven en om vragen te beantwoorden.

Uw mening over de Blauwe Loper
Tijdens de inloopavond kunt u uw mening geven over het eerste schetsontwerp. Uw mening is belangrijk en wordt meegenomen in het besluitvormingsproces. Bent u niet in de gelegenheid om naar de inloopavond te komen? Dan kunt u uw reactie ook achterlaten op www.blauwestad.nl. Dit is mogelijk van dinsdag 10 april tot en met donderdag 12 april.

De langste fiets- en voetgangersbrug van Europa
De Blauwe Loper wordt met 800 meter de langste fiets- en voetgangersbrug van Europa. De brug moet een opvallend uiterlijk krijgen. De Blauwe Loper bestaat eigenlijk uit vier bruggen, namelijk een brug over het Winschoterdiep, de Rijksweg A7, de ecologische zone en het Oldambtmeer.

Planning
Op dinsdag 10 april wordt bekendgemaakt welke aannemer het best voldoet aan het pakket van eisen dat is opgesteld voor de Blauwe Loper. Na een positief besluit wordt eind april de overeenkomst met de aannemer getekend en wordt het ontwerp verder uitgewerkt. In het voorjaar van 2019 start de bouw van de Blauwe Loper.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button