Algemeen

Bloemetje van de week voor ‘veteranenbeschermvrouw’ Trees Kleve

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van Oldambt genomineerd. Zaterdag kiezen we daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer waren we te gast bij Trees Kleve in Winschoten.

Zij kreeg Het Bloemetje van de Week. Ze werd door verschillende mensen genomineerd. Die nominaties hadden vaak te maken met het feit dat Trees jarenlang vrijwilliger is bij het veteranenhuis dat tot begin dit jaar in Heiligerlee open was.

‘Willen jullie wat drinken? En waar wil je zitten? Schrik niet van Rex, hij doet niets ..’ De grote herdershond komt nieuwsgierig naar ons toe terwijl we een plekje vinden aan de gezellige keukentafel.

We zijn niet de enige gasten vanmiddag: dochter Kim, schoonzoon Frank en hun dochtertje Noëllia van bijna twee zijn er ook. Kim vertelt over de zeldzame ziekte van haar dochter. ‘Regelmatig heeft ze erg veel pijn. Het is heel moeilijk om daarmee om te gaan. Gelukkig staat Trees altijd voor ons klaar.’

Volgens één van de nominaties is Trees ‘beschermvrouw van de veteranen’. Trees legt uit: Zo’n zes jaar geleden startte een vriend van mij een veteranenhuis ‘De Molenhoeve’. Hij vroeg of ik wilde helpen. Dat heb ik gedaan. Militairen hebben vaak specifieke ervaringen, waar ze moeilijk over kunnen praten. De Molenhoeve was een veteranenhuis waar niet alleen gepraat kon worden maar ook projecten werden gestart. Alles voor de saamhorigheid en vriendschappen.’

Een vaste groep van zo’n acht veteranen uit onze provincie was regelmatig in de locatie in Heiligerlee aanwezig. Sinds dit jaar hebben ze geen vast onderkomen meer en komen ze bij vrijwilligers zoals Trees thuis.


Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto’s & Tekst: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button