AlgemeenGemeente

Definitieve ontwerp voor Blauwe Loper bepaald

- advertentie -

Blauwestad – Op woensdag 27 maart organiseren provincie, gemeente Oldambt en projectbureau Blauwestad een inloopavond over het definitieve ontwerp van de Blauwe Loper. Tussen 17.00 – 20.00 uur kunt u binnenlopen bij Cultuurhuis de Klinker, aan de Meester D.U. Stikkerlaan 251 in Winschoten.

- advertentie -

Het afgelopen jaar heeft de aannemer samen met het projectteam Blauwe Loper en leden van de klankbordgroep gewerkt aan de verdere uitwerking van het eerste ontwerp. De besturen van de provincie Groningen en de gemeente Oldambt gaven op dinsdag 5 maart hun akkoord op het definitieve ontwerp.

Ontwerp
Tijdens deze inloopavond kunt u het definitieve ontwerp bekijken. Er is nu bijvoorbeeld te zien hoe de fietser vanaf de Hoorntjesweg de Blauwe Loper op fietst en hoe het fietspad er aan de zijde van Blauwestad uitziet. Ook is duidelijk welke duurzame eigenschappen de brug krijgt: energiearme aandrijving, uitkijkpunten met een verharding van 100% gerecycled beton en slagbomen van biocomposiet (gemaakt van natuurlijke grondstoffen).
De bestuurders van de gemeente Oldambt, de provincie Groningen, projectbureau Blauwestad en de aannemer zijn tijdens de inloopavond aanwezig om uw vragen te beantwoorden en een toelichting te even.

Pieter Smitbrug
Zodra de brug klaar is voor gebruik, doopt de gemeente de brug om tot ‘Pieter Smitbrug’. Een eerbetoon aan de in april 2018 overleden burgemeester van Oldambt. Tot die tijd is de werknaam voor de brug ‘Blauwe Loper’. De brug wordt met 800 meter de langste fiets- en voetgangersbrug van Europa en krijgt een opvallend uiterlijk. De brug bestaat uit vier brugdelen: over het Winschoterdiep, de Rijksweg A7, de ecologische zone en het Oldambtmeer.

Planning
De komende maanden worden de eerste voorbereidingen voor de bouw van de Blauwe Loper genomen. Na de zomer starten de werkzaamheden. Via www.blauwestad.nl wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen van de bouw.

Klik hier voor het hele dossier over de Blauwe Loper/ Pieter Smit Brug. 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button