Gemeente

Gratis laadpalen voor elektrische auto’s in de gemeente Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Vanaf maandag 1 juli is het mogelijk om een gratis laadpaal voor elektrische auto’s aan te vragen in de gemeente Oldambt. Om elektrisch vervoer te stimuleren, willen we een dekkend netwerk van openbare laadpalen opbouwen. We werken mee aan het vinden van geschikte locaties voor laadpalen. Als inwoner met een elektrische auto en zonder eigen oprit, kunt u vanaf 1 juli zelf een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Daarmee laadt u bovendien met duurzaam opgewekte energie uw auto op.

- advertentie -

Gratis
Het aanvragen en laten plaatsen van een laadpaal is voor u als inwoner gratis. De prijs die u als elektrisch rijder betaalt is 29 cent per kWh. Daar komen de kosten voor het gebruik van uw laadpas nog bij. Bij welke leverancier u een laadpas aanvraagt, bepaalt u zelf.

1000 laadpalen in Groningen en Drenthe
Oldambt doet mee met het 1000-laadpalenproject. Met dit project willen de provincies Groningen en Drenthe het vervoer groener en slimmer maken. Elektrische auto’s dragen daaraan bij. Voldoende openbare laadpalen stimuleren elektrisch rijden. Door het plaatsen van 1000 openbare laadpalen in Groningen en Drenthe met 100% Nederlandse, groene stroom dragen we bij aan een snelle omslag naar elektrisch rijden en duurzame energie. We willen hiermee minder uitstoot van CO2 en fijnstof en minder geluidsoverlast van autoverkeer realiseren. Innovatief is dat e-rijders een eigen (lokale) energieleverancier kunnen kiezen.

Voorwaarden
Inwoners kunnen vanaf 1 juli een aanvraag indienen via de website www.openbaarladen.nl. De gemeente bepaalt waar de laadpaal wordt geplaatst. De laadpaal is bedoeld voor algemeen gebruik, dus ook buurtbewoners en bezoekers kunnen er gebruik van maken. Op de pagina Openbare laadpalen in Oldambt vindt u de precieze voorwaarden voor aanvraag en plaatsing. De tijd tussen de aanvraag en plaatsing van de paal is ongeveer 15 weken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button