Gemeente

Gemeente reageert op ophef over Poort van Winschoten

Winschoten – De gemeente Oldambt heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan over het project de Poort van Winschoten. Vooral het besluit om het oude gemeentehuis te slopen maakte veel reacties los. In een verklaring schrijft de gemeente: “Ter geruststelling, het monumentale voorhuis van het gemeentehuis blijft staan.”

- advertentie - 

Ook schrijft de gemeente dat ze de zorgen van de Oldambtsters over de financiële kant van het verhaal kunnen begrijpen, omdat het om een groot geldbedrag gaat. “Aan de buitenkant zie je niet aan de huidige gebouwen dat we de komende jaren ongeveer € 600.000,- per jaar moeten investeren aan onderhoud en verplichte energielabels. Gek genoeg is dat bedrag bij nieuwbouw een stuk lager, namelijk € 120.000,- per jaar.”

De Poort van Winschoten gaat niet alleen over een nieuw gemeentehuis. Het hele zuidelijke deel van de binnenstad van Winschoten wordt onder handen genomen. “Behalve een verfraaiing van de toegang tot de winkelstraat, passende parkeervoorzieningen en groen, komen er ook een aantal woningen. En natuurlijk het nieuwe gemeentehuis. De achterzijde van het huidige gemeentehuis wordt gesloopt. Naast de nieuwbouw is ook de bovenverdieping van het Hemapand, waarvan de gemeente mede-eigenaar is, betrokken bij de plannen. Hier komen de raadszaal en een vergadercentrum. Al die ontwikkelingen samen moeten de zuidelijke toegang tot het centrum weer aantrekkelijk en toekomstproof maken. Dat noemen we de Poort van Winschoten.”

Ook gaat de gemeente nog in op de vele berichten en de suggesties die men heeft ontvangen naar aanleiding van de plannen voor de Poort van Winschoten. “Veelgehoord is de vraag of de ambtenaren niet in het oude ziekenhuis kunnen werken. Dat pand geeft dezelfde problemen als onze huidige gebouwen. Het gemeentekantoor Scheemda kwam ook nog voorbij in de reacties, dat is helaas veel te klein.”‘

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button